Bergen op Zoom

Keukenteam van Avondvrede steekt eerste Brabantse Wal Asperges

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is weer de tijd van het witte goud. De eerste Brabantse Wal Aspergers zijn gestoken door het keukenteam van Avondvrede in Bergen op Zoom. Woensdagochtend vond de eerste steek plaats op de akkers van de familie Hereijgers in Lepelstraat.

Oekraïense bewoners van Avondvrede hadden de primeur. Zij konden genieten van de eerste vers gestoken asperges. Het menu, dat bestond uit asperges, achterham, eieren, aardappelen en aardbeien, is bereid door vrijwilligers van ProefMei.

Dennis van Tilborg, organisator van ProefMei, wilde dat het moment van de eerste steek op een bijzondere manier gevierd moest worden. ‘’We zochten verbinding met de actualiteit. Het feit dat Oekraïense vluchtelingen hier zijn is een actualiteit en voor ons een mooie gelegenheid om een culture verbinding te maken.’’

Mooi moment

Woensdagochtend is een hele club afgereisd naar de familie Hereijgers in Lepelstraat. Daar heeft het keukenteam van Avondvrede de eerste asperges gestoken. ‘’Het was een hartstikke leuk en mooi moment’’, vervolgt van Tilborg. ‘’De allereerste asperges gaan in een speciaal kistje, om vervolgens bij onze majesteit afgeleverd te worden.’’ Een oude traditie. Het kistje werd officieel overhandigd aan burgemeester Petter.

Van Tilborg ervaart de dag als geslaagd. ‘’Iedereen zit lekker op zijn gemak en ontspannen te lunchen. Dat is het mooiste dat je kan geven.’’