Zundert

Keus uit vier plekken voor nieuw Integraal Kind Centrum in Zundert

Foto: gemeente Zundert

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Zundert heeft vier plekken gekozen waar een Integraal Kind Centrum kan komen. Op zo’n IKC zitten basisscholen en kinderopvang bij elkaar. Dat kan volgens de gemeente het beste bij de Hoge Dreef, de Annaschool, het JeeKaaCee of op de hoek Berkstraat-Berkenring. De loactie Zonnebloem is afgevallen, omdat daar niet genoeg ruimte is.

In het nieuwe IKC van Zundert komen twee basisscholen te zitten, de Zonnebloem en de Annaschool, en een kinderopvang van Kober. Hierdoor zitten al het onderwijs en de opvang voor kinderen tot twaalf jaar in één gebouw. Vorig jaar was het nog de bedoeling om het IKC te bouwen bij de Zonnebloem. Maar in januari besloot de gemeenteraad dat er daar niet genoeg ruimte was. Daarom is de gemeente op zoek gegaan naar betere plekken.

Nieuwbouw moet goed zijn voor komende 40 jaar

“Dit is gedaan, omdat we zeker willen weten dat de beste keuze wordt gemaakt,” laat de gemeente Zundert weten. “Door nu opnieuw het onderzoek te doen, werken we aan de beste plek voor onderwijs en kinderopvang voor de komende 40 jaar.” Dat onderzoek is gedaan door de gemeente, de Stichting Primair Onderwijs Zundert, Kober Kinderopvang en bureau Van Plan. En zij wijzen nu deze vier plekken aan.

De Annaschool, Hoge Dreef, hoek Berkstraat-Berkenring en het JeeKaaCee voldoen allemaal aan de randvoorwaarden. Want er is genoeg plaats, er zijn veilige routes voor voetgangers en fietsers, het is betaalbaar en de ligging in Zundert is goed. De gemeenteraad van Zundert heeft de plannen al besproken in een vertrouwelijke vergadering. En bureau Van Plan doet deze zomer verder onderzoek naar de vier keuzes.

Mening geven kan op 13 september

Maar ook inwoners kunnen hun mening nog geven. Dat kan door op 13 september in te spreken op de Rondevergadering van de gemeenteraad. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected] of te bellen met 076-599.56.00. De gemeenteraad kiest daarna de beste plek en neemt op 26 september een definitief besluit over de plek voor het nieuwe IKC. Op de website van de gemeente Zundert vind je meer informatie over het Integraal Kind Centrum.

Lees ook: Nieuwe school Woensdrecht fors duurder, raad akkoord: ‘We kunnen aan de slag’ Lees ook: Nieuw onderwijsconcept maakt het mogelijk: Van 0 tot 18 jaar leren op dezelfde school