Etten-Leur

KPJ Etten kan eindelijk weer schuurfeest in eigen woonplaats organiseren

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Twintig jaar lang mocht KPJ Etten geen schuurfeest organiseren in haar eigen woonplaats. Tot dit weekend. Aanstaande zaterdag, 2 september, organiseert de vereniging namelijk een eigenschuurfeest in Etten.

“Volgens mij zijn we als KPJ ook echt al twintig jaar bezig om hier een schuurfeest te mogen organiseren”, begint Deborah Roozendaal. “Het feestweekend dat wij altijd in maart organiseren gebeurt in Rucphen. Al een jaar of tien denk ik. En nu mag het voor het eerst weer in Etten, daarom organiseren wij 2 september een schuurfeest!”

Het organiseren van zo’n schuurfeest is niet niks. “Je moet overal over nadenken”, zegt Duncan van Gurp. “De verkeersregels, we moeten van de straat bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer maken en daar moet weer een heel plan voor gemaakt worden.” En dan komt daar nog het regelen van de bar, elektra, wc’s, dj’s en aankleding bij. “En nog wel veel meer hoor. Alles moet geregeld zijn.”

Eindelijk weer

Omdat het éindelijk weer in eigen woonplaats mag, pakt de KPJ flink uit. Maar waarom heeft het zo lang eigenlijk niet gemogen? “Omdat ze het alcoholgebruik wilde minderen”, vervolgt Duncan. “Maar omdat alle jeugd gewoon naar Breda en Roosendaal trekt om op stap te gaan, is hier in Etten niks meer te doen. Dat merkt de gemeente ook wel. Daarom zijn ze met ons mee gaan denken.”

Eén geheel

Wat bij een KPJ horen zo mooi maakt is het zijn van één geheel, meent Duncan. “We zijn eigenlijk allemaal een grote vriendengroep. Als we met een volle bus een ander schuur- of tentfeest bezoeken, dan gaan we bij andere KPJ’s staan. Dat is gewoon heel gezellig.” En de populariteit blijft ook maar groter worden. “Ja, we rijzen echt de pan uit”, beaamt Deborah. “We zijn de grootste KPJ van West-Brabant”, zegt Duncan trots. De KPJ heeft 320 leden.

Er komen zaterdag verschillende dj’s naar het schuurfeest. “Onze eigen dj Ramson en MC FaceFuck, maar ook hardstyle-dj Bass Chaserz en dj Kyle”, aldus Deborah. “En we verkopen ons eigen shotje aan de shotjesbar.”