Bergen op Zoom

Kruising Belvédèrestraat – Glymesstraat twee weken dicht

Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De kruising van de Belvédèrestraat met de Glymesstraat in Bergen op Zoom gaat twee weken dicht. Want de gemeente laat het kruispunt helemaal opnieuw inrichten. Hiervoor moet de plek afgesloten worden van maandag 21 juni tot en met vrijdag 2 juli. Verkeer moet daarom omrijden en de gemeente zet verkeersregelaars in om daarbij te helpen.

Dura Vermeer voert de werkzaamheden uit. Het bedrijf gaat midden-geleiders aanbrengen in de rijbaan. Hierdoor kun je de kruising voortaan makkelijker oversteken. De weg krijgt een nieuwe laag asfalt. En de stoepen en parkeervakken krijgen een nieuwe bestrating. Hiervoor moet Saver wel de ondergrondse afvalcontainer verplaatsen.

Ondergrondse container verplaatsen

Het werk aan de kruising Belvédèrestraat-Glymesstraat begint op maandag 21 juni en duurt tot en met vrijdag 2 juli. Saver komt op donderdag 17 juni de ondergrondse container verplaatsen. Omwonenden hebben hierover een bewonersbrief gekregen van de gemeente Bergen op Zoom.

De kruising is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Dus dat zal moeten omrijden. De gemeente zet verkeersregelaars in om dat in goede banen te leiden. De panden in de buurt blijven wel te voet bereikbaar. Dura Vermeer is afhankelijk van het weer. Als het weer de komende weken te slecht is, kan het werk uitlopen of uitgesteld worden.

Hieronder zie je een schets van Dura Vermeer met de nieuwe situatie: