Etten-Leur

Leerlingen KSE Etten-Leur vieren alvast feest vóór examenuitslag

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Mooie grote auto’s, heren in nette smokings en dames met mooie jurken in combinatie met laarzen of hakken aan. Het is gala op de Katholieke Scholengemeenschap (KSE) in Etten-Leur en dat wil zeggen: feest!

De examenkandidaten laten zich deze warme dinsdagavond van hun beste kant zien. De leerlingen arriveren allemaal in mooie voertuigen op school, om vervolgens de rode loper te betreden. De een komt op de motor, de ander in een sportauto. “Ik vind het geweldig om te zien hoe iedereen zijn of haar best doet”, vertelt Elise Hop, docent Engels.

Langs de kant staat het vol ouders, opa’s, oma’s vrienden en vriendinnen. Iedereen wil een glimp opvangen van de examenkandidaten. “Sinds 2018 hebben wij het concept op de schop gegooid”, vertelt Huub Willems, docent economie. Vóór dit concept had de KSE enkel een uitreiking in de grote zaal. “We zijn met de tijd mee gegaan en kijk eens hoe gaaf dit nu is”, vertelt Willems enthousiast.

Rode loper

Als de leerlingen uit hun voertuig stappen krijgen ze een glaasje (alcoholvrije) champagne. Vervolgens staat daar docent Engels, Patrick van Sundert, klaar om de leerlingen te bevragen voor KSE TV. Daarna wordt er nog een leuke foto gemaakt en vervolgens kijken de leerlingen naar de rest van de aankomst. “Ik vind dit ontzettend leuk”, vertelt een enthousiast meisje dat net zelf heeft mogen meerijden in de stoet.

Feest

Nadat de stoet afgelopen is gaan alle leerlingen naar binnen voor hun examengala. Niemand minder DJ’s van Q-Music verzorgen de muziek voor de feestelijke avond. Het bijzondere is dat de leerlingen tijdens het feest nog niet weten of zij geslaagd zijn. “Op deze manier kan toch iedereen feest vieren en is het dus leuk voor iedereen”, besluit docente Hop.

De (alcoholvrije) champagne staat klaar voor de examenkandidaten.