Roosendaal

Lijsttrekkersdebat Roosendaal nu te bekijken: er is echt wat te kiezen

zuidwest kiest 2022 gemeenteraadsverkiezingen roosendaal debat

Raymon Mens Raymon Mens

De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zijn begonnen en in de gemeente Roosendaal is er met nieuwe partijen en afsplitsers echt wat te kiezen. Stemmers die zich willen verdiepen in de standpunten en ideeën van de partijen die meedoen, kunnen het Roosendaalse lijsttrekkersdebat van ZuidWest Kiest terugkijken.

Het debat werd dinsdag gehouden in de studio van ZuidWest TV. Zittende partijen CDA, D66, VVD, VLP, PvdA, Roosendaalse Lijst, GroenLinks en ChristenUnie waren aanwezig. Net als nieuwkomers/afsplitsers Vitaal Liberaal en Forum voor Democratie. Burger Belangen Roosendaal kon niet aanwezig zijn. De uitzending belicht thema’s als de woningmarkt, aanpak van overlast en verkeersveiligheid.

Lijsttrekkersdebat Roosendaal: de stellingen

Het lijsttrekkersdebat van Roosendaal bestaat uit een aantal stellingen. Allereerst nemen twee lijsttrekkers het steeds tegen elkaar op in een mini-debat met twee kleine stellingen. Daarnaast zijn er zes uitgebreidere stellingen waar alle lijsttrekkers hun visie op geven.

  1. Om starters een kans te geven, moet Roosendaal een zelfbewoningsplicht voor huizenbezitters invoeren (6:14 min)
  2. Afval scheiden door inwoners levert niets op, nascheiden door de gemeente is de toekomst (16:57 min)
  3. Keihard aanpakken van overlast gevende jongeren is de enige manier om de veiligheid in de wijken te garanderen (30:40 min)
  4. Voor een betere verkeersveiligheid in de gemeente Roosendaal, is een uitbreiding van het aantal 30km-zones noodzakelijk (43:10 min)
  5. De gemeenten moet armoede bestrijden door het invoeren van een minimapas (56:40 min)
  6. Met de inzet op burgerparticipatie heeft de gemeente Roosendaal de plank volledig misgeslagen (01:12:25 uur)

Snel naar een stelling springen? Gebruik de tijdcodes in onderstaande video.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: meer debat op ZuidWest TV

Onder de vlag ZuidWest Kiest, brengt ZuidWest TV in de week van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 een uitgebreid programma met prominenten en lijsttrekkers in de studio. Naast het lijsttrekkersdebat van Roosendaal zijn de volgende programma’s te bekijken:

ZuidWest TV zendt uit via Ziggo op kanaal 39 en bij KPN/Telfort op kanaal 1420. Daarnaast is de zender te bekijken via de livestream op deze site.