Bergen op Zoom

Lokaal Realisme wil dat gemeente kruising Randweg West-Lelyweg aanpakt

Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Lokaal Realisme wil dat de gemeente Bergen op Zoom de kruising van de Randweg West met de Lelyweg veiliger maakt. Volgens de partij zijn er te veel aanrijdingen en bijna-aanrijdingen op het kruispunt. Lokaal Realisme denkt dat dit komt doordat de verkeerslichten niet goed afgesteld staan. De partij wil dat de gemeente onderzoekt wat er beter kan, voordat er doden vallen.

Rian Govers, raadslid van Lokaal Realisme geeft een recent voorbeeld in haar brief aan de gemeente Bergen op Zoom. Op donderdag 17 juni was er een botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto. “En weer was het raak!,” benadrukt Govers. “Inwoners uit Halsteren, of bezoekers die via de noordelijke aanrijroutes naar Bergen op Zoom gaan, zien dit dagelijks meermaals gebeuren.”

Niet wachten tot er doden vallen

Deze keer raakte er niemand gewond. Er was alleen schade aan de voertuigen. “Totdat dit een keer echt goed fout gaat,” schrijft Govers aan burgemeester en wethouders. “Moeten er eerst doden vallen voordat er (nog eens) naar de afstelling van de VRI (verkeersregel installatie) gekeken wordt?” Het raadslid wil daarom weten hoeveel ongelukken er de laatste vijf jaar gebeurd zijn op de kruising van de Randweg West met de Lelyweg. En hoeveel mensen daarbij gewond zijn geraakt.

Govers vraagt zich ook af of burgemeester en wethouders beseffen hoe vaak er bijna-ongelukken zijn op het kruispunt. En of ze van plan zijn maatregelen te nemen. “Als u denkt daarvoor extra gelden nodig te hebben, kunt u met een voorstel komen of bijvoorbeeld bij de provincie aankloppen?,” schrijft het raadslid. Om haar voorstel kracht bij te zetten, verwijst Govers naar een rapport van de provincie.  Daaruit blijkt dat het aantal dodelijke verkeersongelukken in Brabant forst toeneemt. “Van 98 in 2017 naar 150 in 2018 en 142 in 2019. Daar schrikken wij wel van.”

Lees ook: Auto en vrachtwagen botsen in Bergen op Zoom, bestuurder onderzocht Lees ook: Eenzijdig ongeval op Bergse Randweg, automobilist gewond Lees ook: Auto knalt op busje aan de Rand-West in Bergen op Zoom