Bergen op Zoom

Maikel de Bekker lijstaanvoerder Belang van Bergen op Zoom (BVB)

De topdrie van Belang van Bergen op Zoom (BVB) met Eric de Bie (midden), Camiel van der Meeren (rechts) en lijstaanvoerder Maikel de Bekker.

Han Verbeem Han Verbeem

Maikel de Bekker (39) is lijstaanvoerder van de nieuwe partij Belang van Bergen op Zoom (BvB). Nummer twee is Camiel van der Meeren, drie op de lijst is Eric de Bie. De topdrie vormt tevens de fractie BVNL (Groep De Bie) in de Provinciale Staten van Brabant. BVB doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen op Zoom en profileert zich als klassiek-liberale partij.

De Bekker, een geboren en getogen Halsternaar, woont al enige tijd met zijn gezin in Bergen op Zoom. In het dagelijks leven werkt hij als financial controller. Zowel De Bekker als Van der Meeren hebben ervaring in de Bergse gemeenteraad als als duoraadslid cq burgerlid. De Bie is een nieuwkomer in de gemeenteraadspolitiek. Het drietal maakt sinds 2019 deel uit van de Provinciale Staten, en stonden destijds op de lijst van Forum voor Democratie.

Toptien van de lijst

De toptien van de kieslijst van BVB bestaat, naast de topdrie, uit Lonneke van Ingen-Oirbans (4), Peter van den Rijzen (5), Daniël Rothuizen (6), Peter Geldof (7), Suzan Quist (8), Bas van der Haar (9) en lijstduwer Linda Lijmbach.