Etten-Leur

Man en vrouw aangehouden met verzet na slopen ruiten en deurbelcamera

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 33-jarige man uit Etten-Leur en een 29-jarige vrouw zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. De man zou namelijk twee ruiten en een deurbelcamera hebben vernield van appartementen aan de Wildbaan. De vrouw is aangehouden omdat ze zich bemoeide met de aanhouding van de man.

Rond 00.50 uur kwam er een melding over een incident aan de Wildbaan in Etten-Leur binnen bij de politie. Bij twee appartementen was een ruit vernield. En op één van die adressen is de deurbelcamera kapotgetrokken. De eigenaar van die deurbel had nog net kunnen zien dat een buurtbewoner de dader was.

Politieagenten gingen naar de woning van de verdachte. Hij gedroeg zich meteen agressief en begon te schreeuwen. Volgens de politie weigerde hij mee te gaan, en sloeg hij een agent tegen het hoofd. De vrouw, die ook in de woning aanwezig was, probeerde de aanhouding tegen te gaan. Dat deed ze door de agenten weg te duwen en door voor de verdachte te gaan staan. Daarom is zij aangehouden als verdachte van wederspannigheid.

Het is uiteindelijk gelukt om het tweetal, met veel verzet, aan te houden. Ze zijn ingesloten in het cellencomplex.