Bergen op Zoom

Mariamaand in Bergen op Zoom: speurtocht ‘ Waar is Maria’ en kunstroute ‘Vreugdevolle Wandeling’

Historisch geklede mensen in stoet over de Grote Markt in Bergen op Zoom voor de Maria Ommegang

Foto: Dick Vermaas

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bergen op Zoom mist ook dit jaar de Maria Ommegang door de coronamaatregelen. Maar de stad wil dat de maand juni toch in het teken staat van de heilige Maria. Daarom heeft de organisatie niet alleen een alternatieve Maria Ommegang gepland, maar ook een speurtocht en een kunstwandeling.

De organisatie van de Maria Ommegang heeft alternatieven bedacht om ook dit jaar de heilige Maria, moeder van Jezus, te eren. Zo is er op zaterdag 12 en zondag 13 juni de speurtocht ‘Waar is Maria’. De speurtocht begint bij de Lourdeskerk aan de Prins Bernhardlaan in Bergen op Zoom. Daar kun je tussen 13.00 en 13.30 uur een deelnameformulier ophalen. De speurtocht brengt je in een uur tijd langs plaatsen in de stad waar Maria zichtbaar is. “Het is een leerzame en leuke speurtocht voor jong en oud, waar zelfs kleine prijzen mee te winnen zijn!” aldus de organisatie.

De ‘Vreugdevolle wandeling’ is een kunstroute langs werken van Kees Warmoeskerken. Hij heeft de zeven vreugden van Maria uitgebeeld en die staan opgesteld op zeven locaties in de binnenstad van Bergen op Zoom. De kunstwerken staan daar van zaterdag 12 juni tot en met zondag 27 juni en je kunt er langs wanneer je zelf wilt. De locaties waar je naar toe kunt in de ‘Vreugdevolle wandeling’ zijn, op volgorde van de eerste vreugde tot de zevende:

  • Instyle – Fortuinstraat 25/27
  • Grand Hotel De Draak – Grote Markt 36
  • Ristorante Napoli – Kerkstraat 10
  • Lex Doggen – Van Dedemstraat 11a
  • Kees Warmoeskerken – Potterstraat 38
  • Boekhandel Van der Kreek – Lievevrouwestraat 12
  • Perfect Hypotheken – Lievevrouwestraat 50

De speurtocht ‘Waar is Maria’ en de kunstroute ‘Vreugdevolle wandeling’ zijn allebei gratis. Op de website van de organisatie staat meer informatie over de wandelingen en de alternatieve Maria Ommegang.