Etten-Leur

Marina Starmans-Gelijns nieuwe burgemeester Etten-Leur

Foto: Langstraat Media

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Maandagavond heeft gemeente Etten-Leur bekend gemaakt wie de nieuwe burgemeester is geworden. De ambtsketting hangt voortaan om de schouders van de 53-jarige Marina Starmans-Gelijns (VVD).

Starmans is nu nog burgemeester van Dongen en wordt in een persbericht omschreven als “een mensenmens, met ruime ervaring in het openbaar bestuur.” De vertrouwenscommissie heeft onder meer voor haar gekozen vanwege haar ruime ervaring in het openbaar bestuur. Ze was negen jaar wethouder in de gemeentes Son en Breugel, Waalre en Dongen, voordat ze in 2015 burgemeester werd.

Boegbeeld

Dezelfde commissie geeft aan dat de bestuurder over een aantal belangrijke eigenschappen beschikt die van belang zijn voor de rol van burgemeester: integer, verbindend, herkenbaar, onafhankelijk en stressbestendig. “Daarnaast is ze communicatief, samenwerkend en analytisch”, wordt nog aangevuld. Tijdens de kennismaking bleek Starmans iemand te zijn die makkelijk contacten legt, een verbindende aanpak heeft en ook nog over “een gezonde dosis humor” beschikt. Ze wordt beschouwd als het boegbeeld dat Etten-Leur zocht.

Lofzang

De lofzang van de vertrouwenscommissie gaat nog even door. Als aanbeveling valt verder te lezen: “Haar laagdrempeligheid, natuurlijke neiging tot samenwerken en authenticiteit sluiten goed aan bij zowel onze inwoners, onze gemeenteraad, ons college als onze ambtelijke organisatie. Met mevrouw Starmans krijgt Etten-Leur een burgemeester en een mensenmens.”