Etten-Leur

Max Mini geeft eindelijk weer een grote voorstelling

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Zwaarden, een nagebootste markt en een grote showtrap. Theatergroep Max Mini is druk aan het repeteren in Loods 11 in Etten-Leur. Zingen, dansen en kleding doorpassen, het hoort er allemaal bij.

Vol enthousiasme wordt er druk gerepeteerd, want binnenkort staat er eindelijk weer een show op de planning. “We hebben er ontzettend veel zin in”, vertelt Desly van Hoek van theatergroep Max Mini. “Het is superleuk om met zijn allen te mogen te repeteren, soms is het ook wel eens té gezellig.”

Vliegende Hollander

De musical, die in oktober plaats plaatsvindt, is een compleet zelfgeschreven en -geproduceerde musical. Hier staat de theatergroep om bekend. Al klinkt ‘De Vliegende Hollander’ waarschijnlijk wel bekend in de oren.

Een bekend themapark in Brabant heeft namelijk een attractie met dezelfde naam. “Alleen het hoofdpersonage, Willem van der Decken, komt overeen met de Efteling”, legt Van Hoek uit. “Bij ons is het meer een avonturenverhaal geworden. Een soort piratenavontuur”, voegt hij nog toe

Acteren

Voor de acteurs is het heerlijk om samen te repeteren en spelen. Tijdens de repetities krijgen de acteurs energie van elkaar. “We leren veel van elkaar. Dat is erg leuk om te zien”, vertelt Van Hoek.

Max Mini-lid Marije van den Berg vindt het geweldig om haar rol te spelen. “Want we vinden het allemaal leuk om dingen te doen, die je niet zomaar in het dagelijkse leven doet.” En als uiteindelijk het eindproduct helemaal af is, kan Van den Berg spreken van trots zijn. “Je werkt met zijn allen aan iets moois. Het is dan supergaaf om te zien als het goed valt bij het publiek dat komt kijken.”

De Vliegende Hollander is te zien op 6, 7 en 8 oktober. Kaarten zijn te bestellen via de website van Max Mini.