Bergen op Zoom

Meer dan tweeduizend hardrijders bekeurd door de flexflitspaal

De flexflitser langs Randweg West.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In tien maanden tijd heeft de flexflitspaal in Bergen op Zoom 2073 hardrijders bekeurd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid maakte dat donderdag 7 maart bekend. De flexflitspaal stond van 10 maart 2023 tot het einde van 2023 langs de Randweg-West.

Het is niet gebruikelijk dat een flexflitspaal zo lang op dezelfde plek staat. Normaliter staat de flitser twee maanden op een plek, om vervolgens te verhuizen naar een nieuwe locatie. Dat was vorig jaar in Bergen op Zoom dus niet het geval.

Dat er ruim tweeduizend hardrijders betrapt zijn door de flexflitspaal is overigens niet zoveel. Van de twaalf flexflitspalen in Brabant, staat die van Bergen op Zoom op de achtste plek. De minste voertuigen zijn geflitst in Meierijstad, namelijk 739 keer. De flexflitspaal langs de Geldropseweg in Eindhoven heeft maar liefst 22.733 hardrijders bekeurd.

De flexflitspaal aan de Randweg in Bergen op Zoom is inmiddels alweer een poosje weg. Het is de bedoeling dat het apparaat ook weer terug naar deze locatie komt. Wanneer dat het geval is, is niet bekend.

Lees ook: Flexflitspaal langs Randweg West al maanden op zelfde plek: gaat hij nog weg? Lees ook: Eerste flexflitser in Bergen op Zoom levert 347 boetes op voor te hard rijden Lees ook: Primeur: eerste flexflitspaal van Brabant staat in Bergen op Zoom