Roosendaal

Michael Yap stopt als PvdA-raadslid, Björn Rommens wordt lijsttrekker

Björn Rommens wordt lijsttrekker voor de PvdA Roosendaal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Kitty Joachems Kitty Joachems

Twee weken geleden maakte Michael Yap bekend dat hij in maart stopt als fractievoorzitter en raadslid voor de PvdA. Vanaf dat moment was het gissen. Wie wordt lijsttrekker voor de PvdA in Roosendaal? Nu is het officieel bevestigd. Björn Rommens is de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Yap neemt afscheid van de politiek. “Na 16 jaar is het tijd voor wat anders.” Hij noemt het raadslidmaatschap een prachtig ambt. “Ik heb veel meegemaakt, veel geleerd en hopelijk ook veel kunnen betekenen voor alle Roosendalers. Van het borgen van een stevig armoedebeleid, sociaal vangnet voor de meest kwetsbaren in onze samenleving tot het optrekken met inwoners tegen slechte plannen in de gemeente”. De plannen die hij bedoelt gaan over de mestfabriek, de kwestie Gastelseweg en zonneparken op ‘verkeerde locaties’, zoals hij het verwoordt.

Politieke hoogtepunten

Yap is trots op het feit dat zijn partij het initiatief nam tot aanpak van de snelweg A58. Maar hij kijkt ook terug op andere politieke hoogtepunten. Hij noemt de aanpak jeugdwerkloosheid. En de inzet voor goede en verantwoorde zorg in Roosendaal. Met keuzevrijheid en behoud van de vertrouwde thuiszorgmedewerkers. Yap laat de politiek niet helemaal achter zich “Ik blijf betrokken, op lokaal niveau en waar nodig ook regio en landelijk.”

Burgerraadslid

Op het moment dat Yap zijn afscheid van de raad bekend maakte, kon hij nog niet zeggen wie de nieuwe lijsttrekker zou worden. “Dat wordt later bekend. Maar zeker is dat er een goede ploeg klaar staat”, aldus Yap. Daarmee doelde hij dus onder andere op Rommens. Rommens trad in januari aan als burgerraadslid. Afgelopen maandag werd hij tijdens de algemene ledenvergadering gekozen tot lijsttrekker.

Verbinder

De commissie zegt over Rommens dat hij een toegankelijke en benaderbare kartrekker is. Een verbinder met de Roosendaalse samenleving. Hij brengt kennis in op terreinen als jeugd, zorg en veiligheid. De commissie verwacht dat Rommens zowel de jeugdige als de wat oudere kiezer zal aanspreken.

Samen staan we sterk

Rommens is enthousiast. “Ik kijk uit naar de kans om nu en in de toekomst in gesprek te gaan met de inwoners van onze prachtige wijken en dorpen om zo te kijken naar wat ons, jong en oud, samen vooruit kan helpen. Want samen staan we sterk en samen komen we vooruit.”

 

Michael Yap stopt per maart 2022 als lijsttrekker en fractievoorzitter van PvdA Roosendaal