Etten-Leur

Nationale Buitenspeeldag: ‘Belangrijk dat kinderen naar buiten gaan’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Heerlijk weer, verschillende activiteiten en alleen maar blije kinderen. Turnen, hockeyen of trefballen. Het was woensdag allemaal mogelijk in Etten-Leur, speciaal voor de Nationale Buitenspeeldag

“De bedoeling is om zoveel mogelijk kinderen naar buiten te lokken om te komen spelen”, vertelt Maartje Nieuwlaat van Wijkvereniging de Schoenmakershoek. De wijkverenigingen hebben verschillende clubs benaderd. “Op deze manier krijgen de clubs ook een stukje bekendheid bij de kinderen.” De hockeyclub is bijvoorbeeld aanwezig met een hockeyclinic en sportvereniging DIO is aanwezig met een turnmat.

Bewegen

SportBSO Het Turfschip is ook present tijdens de buitenspeeldag. Liselotte van Luijt verzorgt een clinic trefbal. “Het is erg belangrijk dat de kinderen bewegen en blijven bewegen. Zeker in deze tijd”, stelt Van Luijt.

Tijdens de middag maken de kinderen kennis met verschillende sporten en dit wordt door de meeste kinderen als leuk ervaren. “Misschien ga ik ook wel op hockey”, vertelt een meisje die zojuist gehockeyd heeft in het Schoenmakerspark.

Geslaagd

De kinderen zijn volop in beweging tijdens de middag. Het plezier straalt van de gezichten af. “Ik vind het erg leuk om samen met mijn vrienden buiten te spelen”, vertelt een jongeman.

De organisatie spreekt over een geslaagde middag. “Iedereen is dol enthousiast. We hebben gelukkig nog geen telefoon gezien dus dat is een goed teken”, besluit Nieuwlaat met een lach.