Roosendaal

Nieuwe Markt moet het tijdelijk zonder de Trommelaeren doen vanwege dakonderhoud

De Trommelaeren op een flat aan de Nieuwe Markt in Roosendaal (foto: gemeente Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wie op de Nieuwe Markt in Roosendaal omhoog kijkt, ziet daar de Trommelaeren staan. Maar de manshoge beelden gaan binnenkort een tijdje naar de stalling. Dat is pas begin maart, maar het licht gaat al op maandag 13 februari uit. Dat laat de gemeente Roosendaal weten op Facebook.

De Trommelaeren staan op het dak van een flat aan de Nieuwe Markt. Ze zijn een vertrouwd gezicht voor de Roosendalers. Het is een eerbetoon aan de Trommelaeren van Roesendaele, een muziekkorps dat is opgericht door de Roosendaler Kees Laros. Het groeide uit tot een korps van zo’n 160 muzikanten. De Trommelaeren werden twee keer kampioen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade: in 1958 en 1962.

Toch zal Roosendaal de Trommelaeren een tijd moeten missen. De galerijflat heeft een nieuw dak nodig. En eigenaar Metterwoon kan het werk alleen doen als de beelden weg zijn. Op maandag gaat het licht al uit en begint het demonteren van de verlichting. Begin maart gaan ook de beelden er af. Maar als het dak vervangen is, komen de Trommelaeren weer terug op hun vertrouwde plek.

Lees ook: Muzikaal Roosendaal: ‘Je vergeet de dagelijkse zorgen door muziek’ Lees ook: Herinneringen aan het ‘oude Roosendaal’ gezocht voor nieuwe kroeg op de Markt Lees ook: Roosendaalse iconen verzameld