Bergen op Zoom

Nieuwgekozen Bergs raadslid Letty Demmers (D66) informateur in Noord-Beveland

Het Bergse raadslid Letty Demmers-van der Geest wordt informateur in Noord-Beveland. (Foto: Omroep Zeeland)

Han Verbeem Han Verbeem

Letty Demmers-van der Geest is informateur voor de vorming van een nieuwe coalitie in Noord-Beveland. De Bergse politica is met voorkeursstemmen gekozen in de D66-fractie van Bergen op Zoom en krijgt al gelijk een extra taak op haar bordje. Demmers is voormalig raadslid en oud-wethouder in Bergen op Zoom en vervulde daarna diverse bestuurlijke functies en burgemeesterschappen.

In 2018 en 2019 was Demmers waarnemend burgemeester in Noord-Beveland. De grootste partij aldaar, het Noord-Bevelands Belang (NBB), is als grootste partij uit de verkiezingen gekomen en heeft haar zaterdag voorgedragen voor het informateurschap. Nog dezelfde middag heeft ze ‘ja’ gezegd op het verzoek, aldus NBB-lijsttrekker Yvonne Maas.

Drukke periode

Daarmee krijgt Demmers een drukke periode voor de boeg. Volgens de Bergse D66-fractieleider, Ufuk Cuman, heeft de nieuwe raadsfractie vrijdagavond voor het eerst vergaderd en daarbij werd duidelijk dat zowel Demmers als Jovita Dorrigo hun zetels aanvaarden – beide D66-kandidaten zijn met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Mogelijk laat Dorrigo zich wel voor enige tijd vervangen door de een andere kandidaat. “Het raadslidmaatschap komt voor haar onverwacht”, aldus Cuman. Hierover moet de Bergse D66-fractie onderling nog afspraken maken.