Huijbergen

Nog geen nieuwe kantine en kleedkamers voor Vivoo, maar wel bomen en struiken

V.V. Vivoo in Huijbergen (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het terrein bij voetbalvereniging Vivoo in Huijbergen krijgt 60 nieuwe bomen en struiken. De gemeente is maandag begonnen met planten. Het sportpark van Vivoo krijgt een nieuwe kantine, kleedkamers en sportvelden. Maar de bouw is een jaar uitgesteld om onderzoek te kunnen doen naar vleermuizen in de buurt.

De nieuwbouw bij V.V. Vivoo zou afgelopen december al beginnen. Maar de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant stak daar een stokje voor. Want de gemeente Woensdrecht moet eerst beter onderzoek doen naar de vliegroutes en voedselplekken van vleermuizen. Dat onderzoek begint in april en kan tot oktober duren. Tot die tijd kan de bouw van een nieuwe kantine, kleedkamers en speelvelden niet beginnen.

Krent, vlier en lijsterbes: voedsel voor dieren

Maar de gemeente wil ondertussen al wel aan de slag met de aanplant van het groen. Daarom is ze begonnen met het neerzetten van 60 bomen en struiken. Er komen twee soorten bomen: inlandse eiken en lindes. Dat zijn dezelfde soorten als de bomen die er nu al staan. Daaronder komen allerlei soorten struiken te staan. Zoals krent, vlier, lijsterbes en Gelderse roos. “In totaal vergroot deze aanplanting het voedsel aanbod voor diverse dieren,” aldus de gemeente.

Er was al voorbereidend werk gedaan op het sportpark om met de nieuwbouw te kunnen beginnen. “In samenspraak met V.V. Vivoo is gekeken naar de maatregelen die uitgevoerd diende te worden om het sportpark weer gereed voor gebruik te maken, zodat deze competitie nog op de velden gevoetbald kan worden,” laat wethouder Rainier Schuurbiers weten. “Door al te starten met de aanplanting geven we de aan te leggen bomen en struiken de tijd om te ontwikkelen in hun nieuwe gebied.”

Lees ook: Milieuvereniging boos om bomenkap voor voetbalvelden in Huijbergen Lees ook: Gemeente wil huis kopen om uitbreiding Vivoo mogelijk te maken Lees ook: Vivoo krijgt (eindelijk) nieuwe kantine, kleedkamers en grasvelden