Huijbergen

Vivoo krijgt (eindelijk) nieuwe kantine, kleedkamers en grasvelden

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Er wordt al jaren over gesproken, maar binnenkort gaat de schop eindelijk in de grond bij Vivoo. De Huijbergse voetbalvereniging krijgt twee nieuwe grasvelden en een nieuwe kantine en kleedkamers.

“We zijn hier al tien jaar bezig met een renovatie van het sportpark”, zegt Rob de Rond die dit jaar het voorzitterschap overnam van Robbert Klaassen. De werkzaamheden op het sportpark gaan volgens hem vanaf 1 december van start. Wat gaat er precies gebeuren? “Allereerst komen er twee volledig nieuwe velden. Het trainingsveld voldoet nu niet aan de speeleisen van de senioren. We gaan de velden een kwartslag draaien en het worden kunstgrasvelden.”

De jeugd is gewend aan het spelen op kunstgras

Dat er wordt gekozen voor kunstgras heeft meerdere redenen. “De jeugd is gewend aan spelen op kunstgras. Tevens zien we dat het steeds lastiger is om vrijwilligers te werven voor het lijnen van het veld en het schoonhouden van de reclameborden. Die borden worden vies van het roest in het sproeiwater.” Het huidige wedstrijdveld heeft de nodige kale plekken, en dat na slechts drie thuiswedstrijden.

Afgeschreven

In eerste instantie zou Vivoo het sportpark in 2015 verlaten. “We hebben daarom destijds tijdelijke units aangeschaft als bestuurskamer en kleedkamers. Het idee was dat we die in 2015 konden doorverkopen. Inmiddels zijn ze lang en breed afgeschreven.” In één van de kleedkamers wijst de voorzitter ontbrekende tegels aan. Ook wijst hij op de losse spullen die her en der staan. “Dat komt doordat we op dit moment simpelweg geen opbrengruimte hebben.”

Een deur verder laat De Rond de gezellige kantine zien. “Als je om je heen kijkt zie je dat er wel wat onderhoud nodig is”, drukt hij zich voorzichtig uit. “We proberen in de nieuwe kantine wel de bruine café sfeer terug te laten komen.”

Informatieavond

Zodra de laatste bal van het seizoen getrapt is, beginnen de werkzaamheden aan de kantine. Op woensdag 16 november is er tussen 19 en 21 uur een openbare informatieavond in de kantine. “Onder het genot van een bak koffie leggen we de plannen uit en kunnen mensen vragen stellen.” Als het allemaal meezit is het vernieuwde sportpark in 2023 rond deze tijd af. “Er komt ook een stuk grond vrij wat gebruikt kan worden voor woningbouw. De werkzaamheden zijn dus belangrijk voor vv Vivoo maar ook voor het dorp Huijbergen.”

Lees ook: Gemeente wil huis kopen om uitbreiding Vivoo mogelijk te maken