Etten-Leur

Ondanks de hitte is opbouw Just Dance in Etten-Leur in volle gang

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Rond het middaguur bereikt de thermometer de dertig graden. Het is ontzettend warm in de regio, maar het werk gaat door. Just Dance staat namelijk dit weekend voor de deur en daarom is de opbouw aan het Brabantpark in Etten-Leur in volle gang.

Er wordt druk opgebouwd op de hete maandagmiddag. Het terrein is al voorzien van de groene omheining en op de grond staan verschillende oranje paaltjes die duiden waar wat moet komen te staan. “Gelukkig, we mogen weer”, begint Joep van Oosterhout. Hij organiseert het evenement al jaren samen met Roel van Nunen. “Ik heb er superveel zin in, man.”

Ik heb er superveel zin in man.

Tijdens de coronapandemie zijn er veel festivals en evenementen in de sector omgevallen. Just Dance bestaat nog steeds. “Doordat wij een trouwe vaste doelgroep hebben met mensen uit Etten-Leur en dorpen daaromheen kunnen wij dit evenement weer ieder jaar opnieuw organiseren”, vertelt Van Oosterhout.

We eindigen dit jaar met een knaller.

Just Dance pakt uit dit jaar. Dit doen ze door middel van een nieuw groot hoofdpodium. De middag begint zaterdag met Jeroen van der Boom en in de avond betreden Donnie, Vieze Jack en DJ Jantje het podium. Laatstgenoemde mag het festival afsluiten. “Afgelopen jaar leek het ons leuk om met de Vengaboys af te sluiten, maar dit viel niet goed bij het publiek. Daarom eindigen we dit jaar met een knaller.”

Ook dé artiest van het moment, volgens Van Oosterhout, mag het podium beklimmen. “We hebben niemand minder dan Marco Schuitmaker weten te strikken. Hij is van het nummer De Engelbewaarder.”

Warmte

Tijdens de opbouw van het evenement is het ontzettend warm. Er worden dan ook extra maatregelen genomen voor de werknemers die de opbouw verzorgen. “We zorgen voor voldoende water tijdens en nemen extra pauzes. Net op de warmste dag moet het zwaarste werk gedaan worden. Dit kun je helaas niet plannen, dan gaat de opbouw maar wat langzamer.”

Tijdens het evenement zelf op zaterdag 17 juni worden er ook extra maatregelen getroffen. Zo wordt er gezorgd voor schaduwplekken, zonnebrand en voldoende drinken aan de bar. “Er is ook zonnebrand aanwezig op het festivalterrein, en de EHBO houdt de bezoekers extra goed in de gaten”, aldus de organisator.

De opbouw van Just Dance 2023 in volle gang.