Bergen op Zoom

Ook Erik Verbogt (CDA) stopt als raadslid in Bergen op Zoom

Raadslid Erik Verbogt (foto: gemeente Bergen op Zoom)

Han Verbeem Han Verbeem

Ook Erik Verbogt (CDA) stopt als gemeenteraadslid in Bergen op Zoom. Hij gaat per 6 september aan de slag als adviseur openbare ruimte bij de gemeente Bergen op Zoom. “Een functie waar ik mij volledig kan inzetten voor onze mooie gemeente en waar tevens mijn opgedane ervaringen in de openbare ruimte goed tot uiting kunnen komen”, aldus Verbogt. Woensdag maakte hij zijn vertrek bekend, kort vóór Carinne Elion-Valter (D66) dezelfde dag kenbaar maakte te stoppen als raadslid.

Van LL naar CDA

Verbogt is ruim elf jaar actief in de Bergse gemeenteraad. Hij begon zijn periode als duo-raadslid (burgerlid) bij de fractie van Lijst Linssen. In 2014 is hij verkozen tot raadslid. Eén jaar later stapte Verbogt over naar de Bergse CDA, de partij waarbij hij landelijk al was aangesloten. De overstap zette kwaad bloed bij Ton Linssen, die na zijn afscheid als wethouder wilde terugkeren in de raad. Niet Verbogt, maar toenmalig fractievoorzitter Martine Suijkerbuijk was daarmee genoodzaakt haar raadszetel op te geven. Volgens Verbogt is zijn overstap echter ingegeven door het feit dat hij zich meer bij het CDA zou thuisvoelen.

Expert bomen en groen

In 2018 is hij opnieuw als raadslid gekozen en werd hij fractievoorzitter bij de Bergse CDA. Later is de functie overgenomen door partijgenoot Hans Verroen. Verbogt heeft zich politiek sterk gemaakt voor ruimtelijk beleid, waaronder groenbeheer. Binnen de Bergse gemeenteraad geldt hij als expert op het gebied van boom- en plantkunde. Zo is hij lid van de Bomenwerkgroep en betrokken bij herinrichtingsplannen van gemeentelijk groen, waaronder de vervanging van de bomenlaan van de Rijtuigweg.

Erik Verbogt heeft woensdag zijn vertrek per e-mail aan de gemeenteraad bekendgemaakt. Verbogt zelf was niet voor commentaar bereikbaar. Donderdagavond zal de raad bij de laatste vergadering vóór het reces stilstaan bij het vertrek van zowel Erik Verbogt als Carinne Elion-Valter.