Bergen op Zoom

Oud-wethouder Harijgens aan de slag in Helmond

Andrew Harijgens (Foto: gemeente Bergen op Zoom)

Han Verbeem Han Verbeem

Voormalig wethouder Andrew Harijgens (GroenLinks) uit Bergen op Zoom gaat aan de slag in het college van B&W van Helmond. Deze week is hij aangetreden in zijn nieuwe functie. Hij volgt in het college wethouder Antoinette Maas op, die is teruggetreden om meer tijd aan haar gezin te besteden. Harijgens was van mei 2018 tot mei 2020 in Bergen op Zoom duurzaamheidswethouder en deed bij de landelijke verkiezingen nog een gooi naar een Kamerzetel.

Ruime ervaring

Andrew Harijgens (55), geboren in Liberia en al sinds zijn vroegste jeugd woonachtig in Bergen op Zoom, heeft een zeer ruime ervaring in de gemeentepolitiek. In 1994 trad hij aan als burgerlid (destijds: duoraadslid) en later volgde hij Ineke Wolf op als raadslid. In 2010 nam hij afscheid uit de Bergse raad om acht jaar later terug te keren als wethouder. Na de zogeheten ‘politieke reset’ bleek er vorig jaar geen plaats meer voor hem in het Bergse college en is hij vervangen door een wethouder van buitenaf.

Tot verkiezingen 2022

Het wethouderschap in Helmond is vooralsnog voor de duur van acht maanden, in maart 2022 zijn gemeenteraadsverkiezingen en dan wordt een nieuw college samengesteld.