De Heen

‘Overval’ in De Heen: politie waarschuwt voor babbeltruc

Foto: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Meerdere inwoners van Terneuzen en De Heen zijn vrijdagmiddag en -avond het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Oplichters deden zich voor als politiemedewerkers en probeerden met een smoes geld of waardevolle spullen afhandig te maken. Twee mensen trapten in de val maar dankzij de oplettendheid van anderen kon erger worden voorkomen.

In een eerder bericht werd uitgegaan van een overval. Nu blijkt dat de situatie anders in elkaar zat.

De oplichters belden hun slachtoffers met de smoes dat de politie inbrekers had gearresteerd die in het bezit waren van een lijst met adressen. Op dat lijstje zou ook het adres van het beoogde slachtoffer staan. De nep-politieagent bood vervolgens aan om waardevolle spullen en geld veilig te bewaren totdat alle inbrekers waren aangehouden. In een aantal gevallen kwam er zelfs iemand aan de deur om die spullen op te halen. In twee gevallen, één in Terneuzen en één in De Heen, wisten de dieven sieraden buit te maken.

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstallen en is op zoek naar de dader(s). Mogelijk zijn er camerabeelden van de dader(s). De politie gaat uit van meerdere daders, omdat mensen die gebeld zijn hebben aangegeven dat ze soms een man en soms een vrouw te spreken kregen.

Tips

De politie geeft wat tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc:

  • Wees alert en vraag altijd om legitimatie.
  • Geef nooit je pinpas of creditcard af.
  • Ga nooit met iemand mee naar de pinautomaat.
  • Bel 112 als je twijfelt.

Doe aangifte als je slachtoffer bent geworden van een babbeltruc.