Roosendaal

Playdôme Roosendaal nadert voltooiing, deuren openen op 15 augustus

Maarten Elst Maarten Elst

Het lange wachten zit er eindelijk op. Zondag 15 augustus opent Playdôme Roosendaal haar deuren. Met hakbijl werpen, funcurlen, playkarten, hyperbowlen en lasergamen is Roosendaal met haar Playdôme vijf activiteiten rijker. Ondernemers Nicky en Sydney Broos kijken ontzettend uit naar de opening. Met een kleine 6.500 vierkante meter aan speelplezier hoopt het tweetal meer bezoekers naar het alsmaar uitbreidende Leisure Park Roosendaal te leiden.

Onlangs kregen de twee ondernemers de sleutel van het nieuwe pand definitief in handen. Wie de oude kartbaan van weleer binnenloopt, herkent straks niet meer de contouren van voorheen. Het gebouw naast zwembad De Stok ging de afgelopen maanden volledig op de schop. Op de open dag van zondag 4 juli zagen toekomstige bezoekers hoe Playdôme aan het verrijzen was.

Lees ook: Kijkje achter de schermen bij toekomstig Alpengebied in Roosendaal: ‘Alsof je in een ijsgrot loopt’

Prefab onderdelen

Het is inmiddels aftellen geblazen eer de poorten voor het grote publiek definitief open kunnen. Het gebouw kon razendsnel worden verbouwd, omdat er gebruik is gemaakt van zogeheten prefab’s, kant-en-klare onderdelen die zo in het gebouw kunnen worden geplaatst. “De kartbaan komt uit Slovenië, de bowlingbanen komen uit Amerika. Al het andere prefab materiaal komt uit Etten-Leur. Zo kunnen we zondag 15 augustus open”, vertelde Broos begin april toen de verbouwingen nog volop bezig waren.

Lees ook: Playdôme verrijst langs A58 in Roosendaal, vanaf augustus karten, bowlen en hakbijlgooien

Playdôme heeft straks een oppervlakte van net geen 6.500 vierkante meter aan speelplezier. “Wij denken dat dit een leuke toevoeging is aan variatie van activiteiten die er op dit gebied in Roosendaal zijn”, vervolgt Broos. “Ik ben altijd van de ambities. We moeten er samen voor zorgen dat er één miljoen bezoekers extra hun weg naar het Leisure Park Roosendaal weten te vinden.”

Openingstijden

Op de nieuwe site van Playdôme staan de prijslijsten van de vijf activiteiten die de ondernemers aanbieden. Op maandag en dinsdag is Playdôme uitsluitend geopend voor groepen van minstens twintig personen. Op woensdag (13:00-22:00), donderdag (15:00-22:00) en vrijdag (13:00-23:00) is Playdôme ‘s middags en ‘s avonds open. Zaterdag (10:00-23:00) en zondag (10:00-22:00) zijn de openingstijden wat ruimer.