Etten-Leur

Plukken voor een prikkie een groot succes: ‘Het is een mooie meevaller!’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het is zaterdagmorgen goed druk bij tuinderij de Hoge Akker in Etten-Leur. Auto’s staan rijen dik geparkeerd en het ene naar het andere gezin komt aan op de fiets met eigen meegebrachte bakjes. Bij de Hoge Akker kan je namelijk zélf je eigen aardbeien plukken voor een hele lage prijs.

“Twee weken geleden konden we het echt niet meer bijbenen. Er kwamen heel veel rode aardbeien door het warme weer”, vertelt Wendy van Sprundel van de Hoge Akker.

Ze besloot daarom vóórdat ze het veld om gaan ploegen, het plukken voor een prikkie te organiseren. Mensen kunnen zelf met hun eigen bakje aardbeien komen plukken. “Zoals ik het nu zie ben ik echt tevreden. Moet je kijken: dit is toch genieten”, zegt Van Sprundel.

Groot succes

Kinderen, gezinnen, opa’s en oma’s zijn van de partij om de mooiste aardbeien te plukken. “Ik vind het erg slim dat ze dit organiseren, op deze manier verdienen ze er geld aan en voor ons is het ook een meevaller”, vertelt een man die met een volle bak van het land afstapt.

Er zijn ook veel jonge kinderen die ook aan het plukken zijn en af en toe zelf een aardbei in de mond stoppen. “Ik vind het prachtig om te zien dat de kinderen heerlijk bezig zijn. Op deze manier kunnen ze ook zien wat er op het land gebeurt en hoe het in zijn werk gaat”, aldus Van Sprundel.

Dat het zo druk zou worden had Van Sprundel niet verwacht. Langs het land staat het rijen dik om de aardbeien af te rekenen. “Afgelopen keer dat wij het organiseerde was het al wel heel leuk, maar dit keer is het echt een gigantisch succes.”