Etten-Leur

Politie zoekt twee mannen die gezin belaagden in Etten-Leur

etten leur daders die gezin belaagden

Foto: Bureau Brababt/ politie.nl

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De politie is op zoek naar twee mannen, die samen met nog drie anderen, een gezin belaagden in hun woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur. Dat gebeurde op 8 augustus 2022. Twee van de vijf mannen zijn al opgepakt, één tiener is nog minderjarig en krijgt een week tijd om zichzelf bij de politie te melden. De andere twee mannen worden nog gezocht, daar zijn beelden van vrijgegeven.

Het gezin zat in de achtertuin van hun woning, toen er plots vijf mannen voor de deur stonden. Het vijftal was gewapend met kettingsloten en ijzeren staven. Ze schreeuwden en joelden en gooiden meerdere stenen door het raam. De woonkamer lag bezaaid met stenen. De familie was bang dat de groep het huis binnen zou dringen, dit is uiteindelijk niet gebeurd.

Maar ook aan de achterkant van het huis was het raak. Geparkeerde auto’s werden ernstig vernield. Met een ijzerenstaaf zijn meerdere ruiten kapot geslagen. Een ander sloeg met een kettingslot tegen de auto’s aan.

Grote groep

Het ging om een grote groep van vijf man. Twee zijn er ondertussen al aangehouden. Eén van de vijf is minderjarig. Hij krijgt nog een week om zichzelf aan te geven bij de politie. Doet hij dit niet, dan wordt ook zijn signalement bekend gemaakt. De overige twee daders worden nog gezocht.

Signalement

Dader twee op de afbeelding is een lichtgetinte man van ongeveer 25 jaar. Hij had een vol postuur, kort, zwart haar en had een kettingslot in zijn handen. Op die dag had hij een groen/grijs T-shirt aan met een gele rand op de korte mouwen. Zijn joggingsbroek was zwart met een wit zijvlak, en zijn zwarte schoenen hadden een witte zool.

Nummer drie op de afbeelding, is ook licht getint en ongeveer 25 jaar met een normaal postuur. Hij droeg een groene jas, een grijze trui en sportschoenen met een witte bovenkant. Om zijn pols droeg hij een zilverkleurig horloge.