Roosendaal

Politieke oproep aan wethouder Van Gestel: Ga met bezorgde bewoners praten over Cloetta

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Recent liet de gemeente Roosendaal weten aan streekomroep ZuidWest geen behoefte te hebben aan een door ons georganiseerd gesprek met omwonenden van bedrijventerrein De Meeten II. Die hebben grote zorgen over de komst van snoepgigant Cloetta.

Na de publicatie van een interview waarin we wethouder Arwen van Gestel uitgebreid aan het woord lieten, bleven actiecomité De Meeten II en Bewonersplatform Kortendijk verbouwereerd achter. Ze hebben nogal wat vragen en opmerkingen bij de beweringen van de bestuurder. De gemeente gaf echter niet de indruk daarop in te willen gaan. Nu doet de politiek een poging dat gesprek alsnog te laten plaatsvinden.

Oproep door de politiek

PvdA’er Paul Klaver verdiept zich bovengemiddeld in het dossier. Hij las de reactie van de gemeente in onder meer ons artikel en bedacht zich geen moment. Nog dezelfde dag is een oproep opgesteld die donderdagmorgen naar alle Roosendaalse politieke partijen is gestuurd. Mede ondertekend door partijgenoten Björn Rommens en Bernadette Zijp.

Daarin wordt het college gevraagd alsnog met de bewoners in gesprek te gaan, om mogelijke misverstanden weg te nemen en verschillen van inzichten te bespreken, waar mogelijk ook tekst en uitleg te geven.

Transparant, open en samen

Wat de PvdA betreft moet zo’n bijeenkomst geleid worden door een objectieve mediator. In een bericht aan Streekomroep ZuidWest stelde Klaver gisteren zelfs voor om op locatie bij elkaar te komen, dus op het nu nog lege bedrijventerrein. De gemeente gebruikt zelf graag begrippen als samen, zij aan zij, transparant zijn en openheid. Ook de raad heeft geregeld aangegeven direct contact met bewoners belangrijk te vinden. Daarom zou dit de juiste wijze van communiceren zijn volgens de opstellers van het voorstel.

College aan zet

Het verzoek om zo’n gesprek te organiseren is ondertekend door vijf partijen: PvdA Roosendaal (Paul Klaver), Roosendaalse Lijst (Sjef van der Touw), D66 (Bejar Taher), Burgerbelangen (Selda Bozkurt) en Vitaal Liberaal (Jac Wezenbeek). Het is vervolgens meteen doorgestuurd aan de wethouder. Nu is dus het college aan zet.