Bergen op Zoom

PvdA Brabantse Wal kiest Van Aken en De Koning-Bogers opnieuw als lijstaanvoerders

Joey van Aken en Wendy de Koning-Bogers

Han Verbeem Han Verbeem

De PvdA Brabantse Wal heeft zaterdag de kieslijsten vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen op Zoom en Woensdrecht. In Bergen is Joey van Aken voor de tweede achtereenvolgende keer lijsttrekker, in Woensdrecht voert Wendy de Koning-Bogers opnieuw de lijst aan. Ook hebben de afdelingsleden hun goedkeuring verleend aan de verkiezingsprogramma’s voor beide gemeenten.

Van Aken en De Koning-Bogers waren bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor de eerste keer lijsttrekker voor de PvdA in hun gemeenten. Joey van Aken was voor die tijd raadslid in zijn toenmalige woonplaats Steenbergen. Wendy de Koning-Bogers is al sinds 2015 actief voor de PvdA in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta.

Toptien beide lijsten

De toptien van de Bergse PvdA-lijst bestaat verder uit huidig raadslid Adam Ahajaj (2), voormalig afdelingsvoorzitter Yusuf Kaplan (3) en de burgerleden Nanny Nuijten (4) en Janno den Engelsman (5). Verder staan bij de eerste tien Gerry Leenders (6), Koen Blom (9) en de afdelingsbestuurders Flip Aertssen (7) Tiny Arts (8) en Miek van den Boogaard (10). In Bergen op Zoom heeft de PvdA momenteel twee zetels.

Ook in Woensdrecht heeft de partij nu twee raadszetels. De toptien van de Woensdrechtse PvdA-lijst bestaat naast de lijsttrekker uit burgerlid Tara van Honschoten (2), Lilian Joosen (3), Robert van Doorn (4), huidig raadslid Ruud Gaarkeuken (5), Bram Bouman (6), Etienne Schoenmakers (7), Rein Berben (8), Jeroen Beunk (9) en Cees Jaspers (10).