Bergen op Zoom

PvdA/GroenLinks wil maatschappelijk akkoord voor Bergen op Zoom

Het stadskantoor in Bergen op Zoom (afbeelding: Google StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

De combinatie PvdA-GroenLinks wil een Bergs bestuursakkoord dat het nieuwe gemeentebestuur samen met de inwoners, bedrijven en organisaties opstelt. Daarmee zijn partijleiders Selin Karar (GroenLinks) en Joey van Aken (PvdA) de gesprekken met de informateurs ingegaan.

Tijdens het gesprek met informateurs Dick de Cloe en Greetje Bos heeft de linkse combinatie aandacht gevraagd voor de samenwerking binnen de lokale politiek én de relatie tussen inwoners, maatschappelijke partners en de gemeente. “Bergen op Zoom heeft een stabiel stadsbestuur nodig”, aldus een gezamenlijke verklaring van Karar en Van Aken.

Prettig gesprek

Het tweetal heeft het onderhoud met de informateurs ervaren als ‘een prettig gesprek’, zo laten ze weten: “We hebben onze ideeën gedeeld om te komen tot een stabiel stadsbestuur waarbij we aandacht hebben voor de relatie tussen onze inwoners en de gemeente(politiek).”

Heldere afspraken

De beide fractievoorzitters van de partijcombinatie benadrukken het belang van een stabiele meerderheidscoalitie. “De Bergse politiek is toe aan rust. Daarvoor is een zuiver transparant proces met heldere afspraken nodig.” Omdat PvdA en GroenLinks ‘met alle partijen een goede relatie’ hebben, sluiten zij bij voorbaat geen enkele partij uit van de coalitiedeelname. Wel vragen ze van het nieuwe college als geheel als van de afzonderlijke wethouders “een open houding zowel naar de raad, het ambtelijke apparaat als de samenleving.”