Roosendaal

Reizigers klagen over vervangend vervoer door botsing trein en bus

Drukte bij de vervangende bus op het traject tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

De vervangende bussen op het traject tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, leiden tot kritiek bij reizigers. Vanwege de botsing tussen een trein en bus afgelopen maandag, zijn zij namelijk afhankelijk van alternatief vervoer. Maar, net als de trein, rijden de bussen maar één keer per half uur op het traject. Reizigers doen hun beklag. “Op Roosendaal staan honderd boze reizigers, die elkaar bijna omver lopen om de bus in te stappen.”

Donderdagochtend om vijf over negen was het ook raak. De bus zat namelijk al vol, waardoor deze drie minuten eerder dan gepland vertrokken was. Dat leidde tot grote frustratie bij reizigers, die nu een half uur langer op een bus moesten wachten. “What the fuck, man”, aldus een boze man met een aktetas. “Vol is vol. Dan gaan we gewoon rijden”, vertelde een Poolse buschauffeur van Maxpol Transport ter plekke in gebrekkig Engels.

Staking in streekvervoer

Doordat er tot vrijdag geen treinen rijden en vanwege de staking in het streekvervoer, is de touringbus de enige optie voor reizigers tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. “Ik voelde al aan dat het een onprettige reis zou worden”, schrijft iemand op Twitter.

Een andere Twitteraar doet beklag bij de Nederlandse Spoorwegen. “Jullie zetten ieder half uur één bus in tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Niet eens een dubbel dekker. Serieus?”

De spoorwegmaatschappij laat weten afhankelijk te zijn van het aantal buschauffeurs dat het vervoersbedrijf tot zijn beschikking heeft. “Net als bij ons kampen veel van deze bedrijven ook met een personeelstekort. Daarom is het inzetten van extra bussen niet altijd mogelijk.”

https://twitter.com/etoile1992/status/1583008217348460544

https://twitter.com/de_swart/status/1582404261945958400

Lees ook: Trein rijdt bus finaal doormidden: ravage is enorm, maar er zijn geen gewonden Lees ook: Tot vrijdag geen treinen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal door botsing Lees ook: Woensdag, donderdag en vrijdag geen bussen in streekvervoer door staking