Etten-Leur

Rockfestival Popelucht voor 36ste keer in het Oderkerpark

Tributeband Red Hot Chilinators was de afsluiter van Popelucht 2022 | Foto: Danny den Ouden.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het was in 1985 dat een paar vrijwilligers Etten-Leurse geschiedenis schreven door een rockfestival te organiseren. Popelucht strijkt op 26 en 27 augustus voor de 36ste keer neer in het Oderkerpad in Etten-Leur. Het gratis festival heeft ook dit jaar weer een gevarieerde line-up met verschillende genres.

Blues, pop, rock, folk, ska, hardrock en metal zijn voorbeelden van de genres die aan bod komen tijdens Popelucht. Skippabeat en Slash ‘N Roses zijn de zaterdag te zien op de mainstage. Zondag staat Bunker, de winnende band van bandwedstrijd Doe Maar Vet 2023, op het podium. Stacked Actors sluit het festival af met hun eerbetoon aan de Foo Fighters.

De optredens op de mainstage worden beide dagen afgewisseld door bands op de talentstage. Op zaterdag gaat het om Invincible, een vijfkoppige band die het publiek op zijn kop gaat zetten met Nederlandse meezingers, disco en rocknummers. Op zondag betreden drie talentvolle bands het podium: bluesband Bluesstruck uit Zevenbergen, Anemone en Mr. Ten.

Succes

Dat Popelucht al jarenlang zo’n succes is komt door de vriendschappelijke sfeer die er heerst tussen de artiesten, het publiek, de organisatoren en de vrijwilligers, meent organisator John van Rijsbergen. “En naast het entertainen van de duizenden bezoekers heeft Popelucht de doelstelling om nieuwe bands onder de aandacht te brengen. Door hen te programmeren op talentstage geven wij ze een opstapje naar een mooie carrière”, vult medeorganisator Thony den Braber zijn collega aan.

Popelucht is te bezoeken op zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus op het Oderkerpark in Etten-Leur. Toegang is gratis.