Roosendaal

Roosendaal met stip gestegen op ranglijst toiletvriendelijke gemeentes

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Roosendaal maakt een flinke boost op de ranglijst voor openbaar toilet-vriendelijke gemeenten: van plek 282 naar plek 17. Er is grote behoefte aan openbare toiletten. Daarom zetten ondernemers in de binnenstad en dorps- en buurthuizen zich samen in om wc’s te realiseren.

Lange tijd was Roosendaal namelijk de slechtst scorende gemeente. De pot op, dachten verschillende partijen. Ze namen actie om dit te veranderen.

Inclusieve toiletten

Met succes! Bij de fietsenstalling op de Markt zijn sinds juni heren-, dames-, genderneutrale- en mindervaliden wc’s te vinden. Ook is er een verschoningsbrancard voor grote kinderen en volwassenen aanwezig. Daarnaast biedt het sanitair de mogelijkheid om een stoma te verschonen. “Dit zijn de meest inclusieve toiletten die je maar kunt hebben”, aldus wethouder Klaar Koenraad.

Roosendaal stijgt daarom dit jaar op de ranglijst: een samenwerking tussen stichting HogeNood, de Maag Lever Darm Stichting en de Toiletalliantie. De gemeente breidt het aantal openbare toiletten overigens uit, in onder andere de dorpscentra en het nieuwe stadskantoor HUIS.

Lees ook: Openbaar toiletten moeten Roosendaal boost geven op ‘wc-ranglijst’ Lees ook: Roosendaal slechtst scorende gemeente op de wc