Ossendrecht

Sabrina is de nieuwe beheerster van MFC De Drieschaar: ‘Nieuw tijdperk’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Multifunctioneel centrum De Drieschaar in Ossendrecht heeft weer een vaste beheerder. De 35-jarige Sabrina Pijnen uit Ossendrecht neemt vanaf 1 maart de taak van beheerster op zich. Afgelopen zomer overleed plotseling de voormalig beheerster Marie-Rose de Moor. Sindsdien werd het centrum tijdelijk beheerd door twee huurders. Vrijdagochtend tekenden Sabrina en wethouder Jeffrey van Agtmaal de beheersovereenkomst.

Sabrina is geen onbekende in Ossendrecht. Ze woont daar samen met haar man Marijn en drie jonge kinderen. “Ik heb altijd al gezegd dat ik graag beheerster zou willen zijn van De Drieschaar”, vertelt de Ossendrechtse. “Toen Marie-Rose De Drieschaar nog beheerde heb ik zelfs nog wel eens tegen haar gezegd dat als zij ooit wilde stoppen, ze aan mij moest denken.” Dat kan wethouder van Agtmaal beamen. “Dat heeft Sabrina ook wel eens tegen mij gezegd.”

Tot bloei brengen

Dat het nu dan echt gaat gebeuren, vindt Sabrina dan ook ontzettend leuk. “Maar de reden waarom het gebeurt is natuurlijk wel heel triest.” Op de vraag of ze het anders gaat aanpakken dan Marie-Rose heeft ze dan ook een heel duidelijk antwoord. “Ik ga haar nooit willen overtreffen of evenaren. Maar dit is een nieuw tijdperk. Er gaan dingen veranderen, ik wil namelijk wél heel graag De Drieschaar weer tot bloei brengen.”

Hoe ze dat precies gaat doen weet ze nog niet. “Eerst ga ik maar eens alles op zijn beloop laten. Ik wil iedereen leren kennen, alle bezoekers, alle verenigingen. Tijdens die gesprekken hoop ik te ontdekken wat de wensen van deze mensen zijn. En daarna komen de vervolgstappen pas.”

Meedraaien

Om alvast een beetje te wennen aan haar nieuwe werkplek, draait Sabrina al een beetje mee in het MFC. “Tijdens carnaval ben ik bijvoorbeeld al van de partij. De tijdelijke beheerders, Nick en Kathleen van Human Sports, leggen me dan alvast het een en ander uit.” En vanaf 1 maart gaat Sabrina officieel aan de slag. “Spannend, maar ik heb er onwijs veel zin in!”

Lees ook: Speciale Mary Roses geplant bij MFC De Drieschaar voor voormalig beheerster Marie-Rose Lees ook: Enthousiaste en ondernemende beheerder(s) gezocht voor MFC De Drieschaar