Bergen op Zoom

Samen0164: gemeente komt afspraken niet na over verbeteren veiligheid T-kruising

De T-kruising van de Laan van Reimerswaal met de Aalscholver (foto: Samen0164)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Samen0164 is teleurgesteld dat de gemeente Bergen op Zoom nog niets gedaan heeft aan T-kruising van de Laan van Reimerswaal met de Aalscholver. Vorig jaar beloofde de gemeente om de verkeersveiligheid op de kruising te verbeteren. Dat zou in het derde kwartaal van 2022 gebeuren. Dat werd verschoven naar afgelopen januari. Maar tot nu toe is er niets gebeurd. Samen0164 vindt dat de gemeente zich niet aan de afspraken houdt. En vindt dat de gemeente haar excuses zou moeten maken aan omwonenden.

Samen0164 baalt duidelijk van de stilstand. “We hebben met z’n allen de mond vol over het feit dat we een betrouwbare overheid moeten zijn om het vertrouwen in de politiek te herstellen,” schrijft raadslid Reinoud Krijnen aan burgemeester en wethouders. “Een belangrijk aspect wat daarin een bijdrage kan leveren is ‘Doen wat je afspreekt’.”

Mensen voelen zich niet serieus genomen

De T-kruising van de Laan van Reimerswaal en de Aalscholver is verwarrend. Door de manier waarop de weg, fietspaden en trottoirs zijn aangelegd, is het een onoverzichtelijke plek. In juni beloofde de gemeente Bergen op Zoom de situatie te verbeteren. “Het fietspad zal in rode klinkers worden doorgetrokken op de rijbaan. Ook zullen we mogelijk nog wat aanpassingen verrichten in de belijning,” was het antwoord van burgmeester en wethouders.

Maar de buurtbewoners wachten nog op uitvoering van de plannen. “Mensen die dagelijks langs deze kruising hun kinderen naar school brengen attendeerden mij dat de afgelopen maanden niets aan de veiligheid is gedaan,” aldus Krijnen. Het raadslid was ‘teleurgesteld’, toen hij afgelopen week zelf nog eens is gaan kijken. “Ik hoop dat u niet verbaasd bent als ik zeg dat mensen vinden dat ze niet serieus worden genomen.”

Excuses voor omwonenden

Krijnen vindt dat de gemeente Bergen op Zoom excuses aan zou moeten bieden aan omwonenden, omdat ze de afspraken niet is nagekomen. “De wijkcommissie van de Bergse Plaat is hier een prima gesprekspartner voor,” stelt het raadslid voor. Hij wil ook graag horen wanneer het werk aan de T-kruising dan wel gedaan wordt.

Lees ook: Gevaarlijke fietskruising Aalscholver op Bergse Plaat alsnog aangepakt