Bergen op Zoom

Samen0164 lijst dertien: ‘getal van transformatie en vernieuwing’

De kandidaten van Samen0164, met rechts op de voorgrond lijstaanvoerder Reinout Krijnen.

Han Verbeem Han Verbeem

Als dertiende partij op de Bergse kieslijst heeft ook Samen0164 de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Lijsttrekker en huidig raadslid Reinoud Krijnen voert een lijst van 22 kandidaten aan: 11 mannen en 11 vrouwen.

De kandidaten komen uit uit Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat. Lijstaanvoerder Krijnen wil de komende vier jaar “met een fris geluid de Bergse politiek in”, zo laat hij weten. “De kandidaten zijn inwoners die zich zorgen maken over hoe de gemeente wordt bestuurd en willen daarom in de politiek gaan.” Kandidaat 3, Ronald van Oosterhout, heeft in Bergen op Zoom de laatste jaren bekendheid verworven als woordvoerder van de bewonersgroep die protesteert tegen de verkeersoverlast bij de Auvergnestraat en omgeving.

Transformatie en vernieuwing

Voor Krijnen is het lijstnummer een geluksgetal, zo benadrukt hij: “Dertien staat in de numerologie voor transformatie, verandering, innovatie en vernieuwing.” Zijn partij gaat daar haar best voor doen, belooft hij.

Toptien kandidaten

Naast lijstaanvoerder Krijnen bestaat de lijst uit Jan Bruijs  (2), Ronald van Oosterhout (3) , Eric Gillesen (4), Harm Huijsmans (5), Jente Krijnen (6),  Bram van Egeraat (7), Alexander Kreulen (8), Paul Brouwer (9) en Rob van Tilborg (10). Lijstduwer op plaats 22 is Macey Hompes.