Ossendrecht

Saver-medewerkers in het zonnetje gezet tijdens Week van de afvalhelden

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Het is de week van de afvalhelden, een week waarin afvalverwerkers in het zonnetje gezet worden. Dat zonnetje liet zich dinsdagochtend niet zien op de milieustraat in Ossendrecht. Wel werden de medewerkers van Saver toegezongen onder het genot van een glaasje (alcoholvrije) bubbels en wat lekkers.

Tussen de regendruppels door zijn de glimlachen van Wijnand Vijfvinkel en Ruud Coppens te zien. Beide heren werken bij Saver en zijn erg verrast door de komst van een accordeonist die hen een speciaal hiervoor geschreven lied toezingt. “Het is weer eens iets anders”, zegt Coppens lachend. Collega Vijfvinkel vindt ook dat zoiets vaker georganiseerd mag worden. “Het kwam voor ons als donderslag bij heldere hemel. Een heel erg goede verassing.”

Het is een eerbetoon aan onze mensen

Jan Noordijk, operationeel manager bij Saver, vindt een dag als deze voor zijn werknemers meer dan op zijn plaats. “Het is een eerbetoon aan onze mensen om te laten zien dat we ze elke dag waarderen”, zegt Noordijk. Hij ziet in dat het werken in de afvalindustrie niet het meest frisse werk allertijden inhoudt. “Wij willen minimaal één keer in het jaar onze steun betuigen. Tijdens kerst en Pasen proberen we ook wat extra’s te doen.”

Lees ook: Meer en meer ratten in de regio, zo voorkom je het

Onderwaardering

Hoewel de milieustraatmedewerkers het initiatief op prijs stellen, zouden ze gedurende het hele jaar wel wat meer waardering willen krijgen voor hun werk. “Het voelt alsof je onderaan de ladder staat, vooral voor de mensen die hier hun afval komen wegbrengen”, vertelt Vijfvinkel. Over zijn werkgever heeft de vuilnisman minder te klagen, al zijn er volgens hem af en toe wel wat complicaties met het inplannen van personeel.

De operationeel Saver manager ziet en snapt de aandachtspunten van de twee. Hij vindt ook dat dit bij de huidige maatschappij hoort. “Ook wij hebben een tekort aan personeel, daar heeft iedereen mee te maken”, vertelt Noordijk. “We vragen daardoor momenteel iets meer inspanning van onze medewerkers. Af en toe mopperen dan maar. Dat hoort erbij.”

Lees ook: Medewerkers Saver in het zonnetje gezet voor Week van de Afvalhelden