Roosendaal

Selda Bozkurt lijsttrekker voor Burger Belangen Roosendaal

Selda Bozkurt (helemaal bovenaan) hoopt met Burger Belangen Roosendaal de raad te betreden.

Sven de Laet Sven de Laet

Selda Bozkurt staat bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend maand bovenaan de lijst namens Burger Belangen Roosendaal. Het is de eerste keer dat de partij meedoet. Vier jaar geleden kwam Bozkurt verrassend in de gemeenteraad namens de Nieuwe Democraten, nadat ze één stem meer kreeg dan lijsstrekker Ton Schijvenaars.

Aanvankelijk bleef Bozkurt trouw aan de partij, maar na gedoe met andere leden, besloot ze zich af te splitsen. Onder de naam Burger Belangen Roosendaal maakte ze vervolgens de termijn af.

Turborotonde

Nu hoopt ze een volgend hoofdstuk toe te voegen aan haar politieke carrière, door met haar eigen partij de Roosendaalse raad te betreden. Mocht dat lukken, dan wil Bozkurt zich de komende jaren verder inzetten tegen armoede, zwerfvuil en overlast op plekken als de Rembrandtgalerij. Een ander stokpaardje is het gevaar op de turborotonde aan de Burgemeester Freijterslaan.

Op de kieslijst wordt Bozkurt ze gevolgd door Rene van der Heijden en Tineke Vloedgraven. Fati Dayi en Diny van Aart maken de top vijf compleet.