Bergen op Zoom

Supertrio komt optreden in Bergse platenzaak De Waterput

Prins, De Munnik en Den Tex (persfoto: Sander de Goede)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Als een gelegenheidsband uit grote namen bestaat spreekt men wel  van een supergroep. Denk daarbij aan namen als Crosby, Stills, Nash and Young, Cream of de Traveling Wilburys, maar ook aan een Nederlandse initiatief als The Streamers. Nu is er tevens een supertrio opgestaan, bestaande uit Kees Prins, JP den Tex en Paul de Munnik. Ze zijn binnenkort te bewonderen in de Bergse platenzaak De Waterput.

Kees Prins kennen veel mensen onder meer van het iconische satireprogramma Jiskefet en als acteur in de tv-serie Overspel. Zanger en kleinkunstenaar Paul de Munnik werkte lang samen in het duo Acda & De Munnik, maar hij heeft ook solo en met volop samenwerkingen naam gemaakt. Singer-songwriter JP den Tex begon zijn carrière in de jaren zeventig met de bands Tortilla en Attraction. Daarna heeft hij zich zowel solo als met verschillende projecten verder ontwikkeld. Nu hebben de drie hun talenten gebundeld met De Vertalingen.

Iconische songs vertaald

Er zijn voor dit project elf iconische Amerikaanse popsongs naar het Nederlands vertaald. Denk aan liedjes van grote namen als Bob Dylan, Lou Reed, Joni Mitchell en Neil Young. Die versies zijn natuurlijk ook opgenomen en op een elpee gezet, geperst met transparant vinyl. Een aantal van die songs gaan de heren live vertolken in De Waterput, op zaterdag 16 april om 15.00 uur. De toegang is gratis maar het kan druk worden, dus zorg dat je op tijd bent.