Bergen op Zoom

Supschool en yogastudio slaan de handen ineen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Wie denkt dat op een drijvende surfplank blijven staan al moeilijk is, kan nu in Bergen op Zoom helemaal zijn lol op. Surfschool SupSurfari en yogastudio SoHam slaan de handen ineen en bieden vanaf nu yoga op een supboard aan. “Het beidt ontspanning, het is wat nieuws, kortom: het wordt genieten”

Ron Geerste en Annemarie de Vooght zijn de drijvende krachten achter SupSurfari en Soham. De samenwerking voelt voor hen heel natuurlijk, aangezien Geertse naast het surfen ook aan yoga doet, en De Vooght naast yoga ook aan surfen doet. “Er was natuurlijk de laatste tijd niet veel leuks te doen door de lock-down en het is mooi dat we samen kunnen laten zien dat je je dichtbij huis ook prima kan vermaken”, zegt De Vooght.

Yoga

Wie een SupYoga-les boekt krijgt eerst een basisles suppen. Als deelnemers de basis onder de knie hebben en zich staande kunnen houden op de plank, dan neemt De Vooght het stokje over en krijg je yogaposes aangeleerd. “Het zijn veel zittende houdingen, want ik merk dat als je maar twee contactpunten hebt, dan het erg tricky kan zijn. Tijdens het voorbereiden ben ik wel een paar keer nat geworden, en dat kan tijdens de les ook gebeuren. Maar dat is helemaal oké”, zegt De Vooght.

Funfactor

Ron Geertse van Sup Surfari in Bergen op Zoom geeft suplessen sinds 2018. “Het is leuk om de mensen weer op een andere manier mee het water op te krijgen. Veel lessen ‘s avonds gegeven, dus met een beetje geluk heb je een mooi ondergaand zonnetje als decor”, zegt Geertse. Volgens de twee ondernemers moet de funfactor van yoga op de sup niet onderschat worden. “Je bent in de elementen. Yoga brengt de aandacht naar binnen en naar het moment, maar het is ook zeker genieten en spelen op het water.”