Etten-Leur

Twee inbrekers op heterdaad betrapt in Etten-Leur

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Door de melding van een oplettende buurtbewoner heeft de politie in de nacht van zondag op maandag twee inbrekers aangehouden. Het tweetal was bezig met inbreken in een berging aan de Kerkwerve in Etten-Leur.

Rond half twee ‘s nachts kreeg de politie een melding over de mogelijke inbraak. De melder hoorde de geluiden van een slijptol. Eenmaal aangekomen bij de berging zagen de agenten een vrouw in een auto, en een man naast de auto. Er stonden verschillende tassen en dozen bij het voertuig.

Leugen

Het ging om een 46-jarige man uit Breda en een 21-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man zweette opvallend veel. En toen het tweetal de vraag kreeg wat ze aan het doen waren, vertelde hij dat ze het huis van zijn oma aan het leeghalen waren. Dit bleek niet te kloppen, op het adres staan namelijk jonge mensen ingeschreven.

Gestolen spullen

In de dozen zaten sieraden, disneyspullen en artikelen van de Rituals. In een rugzak vonden de agenten een slijptol en een koevoet. Reden genoeg om het stel aan te houden. Later bleek dat de dozen gestolen waren uit een berging waarvan het slot was geforceerd.

De eigenaresse herkende haar spullen en doet aangifte.