Etten-Leur

Vechtpartij op A58 bij Etten-Leur ontstaan door verkeersruzie

Foto: Perry Roovers

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De knokpartij die maandagmiddag heeft plaatsgevonden op de A58 bij Etten-Leur, is ontstaan door een verkeersruzie. Een 59-jarige man uit Etten-Leur is meerdere keren in zijn gezicht geslagen door een 47-jarige man uit Breda. Kort daarvoor vond er een aanrijding tussen de twee partijen plaats.

De man uit Breda reed met zijn vrouw en dochter in een auto over de snelweg. Volgens hem zou de man uit Etten-Leur met zijn bestelbus plotseling vanuit de uitvoegstrook van de A16 voor hen invoegen. Daardoor moest de auto uitwijken naar de vluchtstrook. De Bredanaar wilde verhaal halen.

Eenmaal op de A58, ter hoogte van Etten-Leur, kwam de bestelauto met de voorkant in botsing met de achterkant van de auto. De voertuigen stopten op de vluchtstrook, en de verdachte loopt naar de bestelauto. Daar slaat hij de bestuurder van de bestelauto meerdere keren in het gezicht.

Omdat er toevallig meerdere politieagenten in de buurt waren vanwege een andere melding, waren zij snel ter plaatse. De agenten besloten om eerst verder onderzoek te doen, en later pas de verdachte te verhoren. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Vechtpartij langs A58 bij Etten-Leur, politie grijpt in