Oud Gastel

Verdachte van dodelijk verkeersongeval Oud-Gastel langer vastgehouden

Ongeluk Oud Gastel 2022

De auto van de slachtoffers (Foto: Christian Traets Fotografie)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat de 27-jarige Roosendaler die verdacht wordt van de dodelijke aanrijding in Oud Gastel, langer vast blijft zitten. Er overleden twee volwassen vrouwen en twee kinderen op vrijdagavond 2 september, nadat een gehuurde Mercedes met hoge snelheid inreed op een Toyota.

De rechter-commissaris heeft dinsdag besloten dat de verdachte niet weg mag voorlopig. Hij wordt schuldig bevonden aan het ongeluk vanwege roekeloos rijgedrag. De wegpiraat kwam op de kruising aan de Blauwhekken met zeer hoge snelheid in botsing met een auto waarin vijf personen uit Bosschenhoofd zaten. Ter plaatse overleden een moeder (39 jaar oud), haar zoon (8) en dochter (10) en nog een inzittende vrouw (42). Haar dochtertje (9) raakte gewond en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

‘Zijn rijstijl heeft geleid tot dit ernstige feit’

Het OM verwijt de 27-jarige verdachte roekeloos rijgedrag en wijst zijn acties aan als de oorzaak van de overleden slachtoffers en het gewonde meisje. “Zijn rijstijl heeft geleid tot dit ernstige feit. Een feit waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen”, aldus de officier van justitie. De man blijft twee weken langer in hechtenis, vooralsnog. Dit nadat de rechter akkoord ging met het verzoek van het OM. Het onderzoek naar de exacte omstandigheden van het dodelijke ongeluk is nog niet afgerond.

Lees ook: Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel Lees ook: Burgemeester kwaad: ‘Jonge mannen crossen door Oud Gastel met huurauto’s’ Lees ook: Basisschool in shock na verkeersdrama Oud Gastel