Bergen op Zoom

Verroen nieuwe lijsttrekker van Bergse CDA-fractie

Maarten Elst Maarten Elst

CDA Bergen op Zoom gaat tijdens de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 met Hans Peter Verroen als lijsttrekker de strijd aan. Verroen volgt hiermee Annette Stinenbosch op die tijdens de verkiezingen van 2018 lijsttrekker was. CDA maakt in de Bergse gemeenteraad deel uit van de coalitie, samen met GBWP, VVD en GroenLinks. Naast de nieuwe lijsttrekker heeft CDA eveneens de gehele verkiezingslijst bekendgemaakt. Stefaan Verheugt, Jaap van Dam, Hilde Martens en Gerdien van Abeelen-Dekker maken de top 5 compleet.

De leden van het CDA waren het unaniem over eens: Hans Peter Verroen moest de nieuwe lijsttrekker worden van CDA Bergen op Zoom. Daarmee volgt hij definitief Annette Stinenbosch op, die begin 2020 zelf opstapte. De inwoner van Lepelstraat is docent en dagelijks bestuurslid bij waterschap Brabantse Delta. “Zijn bestuurlijke ervaring is volgens de leden hard nodig in deze tijd”.

Lijst van dertig man

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wist CDA Bergen op Zoom vier zetels binnen te halen. Nog in hetzelfde jaar splitste Reinoud Krijnen zich af en ging als eenmansfractie Samen0164 verder. De vier zetels waren voldoende voor een plek in de coalitie, samen gevormd met GBWP, VVD en GroenLinks.

Na Verroen staat Stefaan Verheugt op plaats twee. Verheugt is al vier jaar raadslid. Jaap van Dam, eveneens huidig raadslid, volgt op plaats drie. Burgerlid Hilde Martens en Gerdien van Abeelen-Dekker maken de top vijf compleet. Voormalig lijsttrekker Stinenbosch staat op plaats twaalf. Bergenaar Eugene van der Eijnden completeert de lijst die uit dertig namen bestaat.

Mix van talent en ervaring

Verroen geniet van het vertrouwen van de lokale leden. “Het is een mooie en eervolle taak om op deze manier aan de Bergse Samenleving te kunnen bouwen. Bergen op Zoom heeft juist nu een krachtig bestuur nodig; uitdagingen genoeg”, stelt Verroen in een persbericht.

Volgens Verroen heeft CDA Bergen op Zoom een mooie gemixte lijst kunnen samenstellen. “Op de lijst gaan ervaring en jong elan hand in hand. Het is de juiste mix om heel de Bergse bevolking met kwaliteit te kunnen vertegenwoordigen. Zowel in de stad als dorpen moet er worden samengewerkt. Niet ieder voor zich, maar als gemeenschap moeten we Bergen op Zoom optimaal maken voor alle inwoners. Voor ons geldt:  ‘Samen kunnen we meer’.”