Bergen op Zoom

Vince (15) uit Bergen op Zoom maakt kans om Curio ambassadeur te worden

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De 15-jarige Vince van Maurik zit nog maar een paar maanden op de Curio Hotelschool in Bergen op Zoom, maar is nu al één van de finalisten om Curio ambassadeur te worden. Met zijn deelname hoopt Vince duidelijk te maken hoe belangrijk het mbo voor Nederland is. “Nederland draait echt op het mbo. Wij zijn hard nodig.”

Als Vince tot ambassadeur wordt bekroond, is hij hét gezicht van de onderwijsketen. Dat houdt in dat hij bij het Curio-netwerk betrokken wordt en dat hij tijdens grote Curio-evenementen aan het woord komt. Maar het allerbelangrijkste is dat hij zijn boodschap over wil brengen naar alle (toekomstige) studenten, leraren en eigenlijk heel Nederland. “Er is een beeld ontstaan dat mbo-studenten onderschikt zijn aan die van het hogere onderwijs. Dat wil ik ontkrachten.”

Van gymnasium naar mbo

Hij ziet zichzelf daarin als voorbeeld. Vince is begonnen op het gymnasium, maar besloot de overstap te maken naar het mbo. “Ik kreeg vaak de vraag waarom ik ging studeren onder mijn niveau. Maar ik geloof juist dat mbo-studenten hard nodig zijn om de arbeidsmarkt in beweging te houden.”

Wat vindt de jonge student dan zo mooi aan het mbo? “De mix tussen theorie en praktijk. Door praktijklessen binnen zowel de school als bij bedrijven en organisaties, leren wij gelijk hoe het er in het werkveld aan toe gaat. Ik denk dat dit ons heel goed voorbereid op onze toekomstige banen.”

Like- en deelactie

Wil Vince zich officieel ambassadeur van Curio noemen, dan is het belangrijk dat hij zoveel mogelijk likes op zijn video krijgt. “Ik heb al twee challenges voltooid. Mijn laatste challenge is dat zoveel mogelijk mensen mijn video liken en delen.” De actie loopt tot maandag 12 december. Daarna krijgt Vince te horen of hij de uiteindelijke winnaar is.

Lees ook: Roosendaalse mbo-ambassadeur laat medestudenten weer gehoord voelen Lees ook: Roosendaalse Clemens is landelijke mbo-ambassadeur: ‘Iedereen is kansrijk’