Roosendaal

VLP en CDA willen weten wat er gedaan is met camera’s op de Passerelle

De Passerelle in Roosendaal (foto: © Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP en het CDA in Roosendaal willen weten hoe het staat met de camera’s op de Passerelle. Vandalen brengen nog steeds schade toe aan de Roosendaalse fiets- en voetgangersbrug. Eind 2019 besloot de burgemeester camera’s te hangen op de Passerelle om de veiligheid te vergroten. De VLP en het CDA vragen zich af wat er met die camera’s is gebeurd en of ze er sowieso wel hangen.

De fiets- en voetgangersbrug de Passerelle in Roosendaal blijft het doelwit van vandalen. Er zou cameratoezicht komen, maar tot nu toe lijkt er weinig veranderd te zijn. Reden voor de VLP en het CDA om opnieuw vragen te stellen over de Passerelle aan burgemeester en wethouders van Roosendaal. Ze willen weten hoe het is afgelopen met het beloofde cameratoezicht.

Vuurwerkschade en kapotte liftknopjes

Volgens VLP-raadslid Arwen van Gestel en CDA-raadslid Sebastiaan Hamans lukt het maar niet om de veiligheid rond de Passerelle te verbeteren. “Bij een laatste bezoek aan de Passerelle zien we dat ook de vuurwerkschade niet voorbij is gegaan aan de spoorbrug, eveneens zijn liftknopjes van een van de liften nog steeds niet gerepareerd of alweer beschadigd,” schrijven ze aan burgemeester en wethouders. “Passanten geven aan dat er ook nog steeds brommers over de Passerelle schieten, via de liften.”

In december 2019 beloofde burgemeester Han van Midden camera’s te laten plaatsen op de Passerelle. Ook toen was de fiets- en voetgangersbrug meerdere keren doelwit van vandalen. Na overleg met de Officier van Justitie en de politie koos Van Midden er voor om 6 bewakingscamera’s op te hangen op en rond de Passerelle. Hij hoopte dat dit nieuwe vernielingen zou voorkomen.

Zijn de camera’s ooit opgehangen?

Van Gestel en Hamans merken daar weinig van. Zij vragen zich af of de camera’s wel zijn geïnstalleerd. En als die camera’s er nog niet hangen, willen ze weten wanneer de gemeente daar alsnog voor gaat zorgen. De VLP en het CDA willen ook weten hoeveel schade er al weer is aan de Passerelle. En ook wie die schade gaat repareren en betalen.

Lees ook: Dit jaar 125.000 euro extra schade aan Passerelle Lees ook: Roosendaal stelt cameratoezicht in bij Passerelle