Bergen op Zoom

Voorrondes muziekwedstrijd T-Strijd online, finale hopelijk in najaar live

Promotiefoto van Floyd and the Barbers

Eén van de kanshebbers: Floyd and the Barbers (foto: Jessy Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De voorrondes van de muziekwedstrijd T-Strijd zijn dit jaar helemaal online. Het is de tiende keer dat de wedstrijd gehouden wordt. Organisator Gebouw-T in Bergen op Zoom hoopt dat de finale komend najaar wel weer live op het podium gedaan kan worden. Er zijn acht muzikale acts door naar de online voorrondes. Gebouw-T zendt hun optredens uit tussen 12 en 22 april. Niet alleen de jury bepaald wie er door gaan naar de finale. Want vanaf maandag 26 april mag ook het publiek stemmen op een favoriet.

“De voorrondes vinden online plaats en we werken toe naar een spetterende LIVE finale in het najaar.” Gebouw-T in Bergen op Zoom organiseert de muziekwedstrijd T-Strijd. En de organisator is nog even enthousiast als altijd. Ook al zorgen de coronamaatregelen er voor dat de voorrondes alleen maar online plaats kunnen vinden. “Al 10 jaar is de T-strijd dé muziekwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant en Zeeland. Regionale artiesten gaan de strijd aan om zich een jaar lang de beste act van deze regio te mogen noemen,” aldus Gebouw-T.

Acht optredens in twee weken

Er doen acht acts mee aan de voorrondes van T-Strijd. Op maandag 12 april kun je kijken naar het optreden van Everyday Robots. De volgende dag staat Hvalross op het programma. Op woensdag 13 april is het de beurt aan Floyd & The Barbers en op donderdag staat Winson Blue op de planken. De week daarna begint maandag de 19e met de elektroshow van Designer Violence. Op dinsdag treedt hiphoptalent Mazzy uit Bergen op Zoom op. Woensdag 21 april is voor Nova Novella. En de afsluiter op donderdag de 22e is Waested.

In andere jaren zijn al die optredens live in Gebouw-T, maar dat kan nu niet vanwege de coronamaatregelen. Daarom worden de voorrondes online uitgezonden. Je kunt de optredens zien op Facebook Live via Gebouw-T en via de artiesten. Of je kunt kijken via de speciale website van Gebouw-T. De jury kiest twee acts die door mogen naar de finale. En het publiek bepaalt de derde finalist. Want de act met de meeste stemmen gaat ook door naar de finale. Als je wilt stemmen op één van de acts, kan dat van 26 tot en met 30 april via de website van Gebouw-T.