Etten-Leur

Vrouw uit St. Willebrord aangehouden na geweld tegen politieagent

geweld tegen politie

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Een 40-jarige vrouw uit St. Willebrord is vrijdagavond op het Markthof in Etten-Leur door de politie aangehouden nadat zij weigerde mee te werken aan een identiteitscontrole en daarbij een agent in het gezicht sloeg. De diender liep een bloedneus op tijdens het incident.

Vrijdag 31 mei 2024 omstreeks 20.50 uur ontving de politie een melding van overlast op het Markthof, meldt de politie als buurtnieuws. Drie personen veroorzaakten onrust in een winkel: ze liepen in en uit, schreeuwden tegen het personeel en klanten, en leken onder invloed te zijn. Ter plaatse spraken agenten het groepje aan, bestaande uit twee mannen en een vrouw die bij twee scooters stonden.

Weigering identificatie en geweld

De vrouw weigerde zich te identificeren en liep tijdens de controle weg, waarbij ze riep dat ze naar niemand zou luisteren. Een van de agenten probeerde haar aan de rechterarm vast te pakken, maar ze maakte met haar linkerarm een zwaaiende beweging. Hierdoor raakte ze de politieman hard in het gezicht, wat resulteerde in een flinke neusbloeding. Uiteindelijk slaagden de agenten erin om de vrouw onder controle te krijgen en haar over te brengen naar het cellencomplex.

Positieve drugstest

Bij het bureau werd een drugstest afgenomen, waaruit bleek dat de vrouw positief testte op amfetamine. Ze gaf bovendien toe GHB te gebruiken. Een arts nam bloed af voor verdere analyse. De vrouw zal worden voorgeleid aan de rechter en zal zich moeten verantwoorden voor haar agressieve gedrag tegenover de politieagent.