Bergen op Zoom

VVD: Groene Golf op Randweg moet 24 uur per dag werken

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

VVD-raadslid Dominique Hopmans wil dat de Groene Golf op de Randweg in Bergen op Zoom 24 uur per dag gaat werken. Hij heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De Groene Golf op de Randweg zou moeten zorgen voor een fatsoenlijke doorstroom van het verkeer. “Overdag lijkt dat allemaal prima te gaan, maar in de avond ontluikt een andere realiteit,” zegt Dominique Hopmans van de VVD. “Stoplichten blijven onnodig lang op rood staan. Terwijl er geen andere weggebruiker te bekennen is.”

Geluidsoverlast

Volgens Hopmans negeren sommige automobilisten de stoplichten en racen ze vrolijk verder, met het risico op gevaarlijke situaties. “Anderen nemen onze verkeersregels iets serieuzer en staan tergend lang te wachten tot de verkeerslichten weer groen kleuren. Met name ’s avonds en ’s nachts staan vrachtauto’s te ronken voor de rode verkeerslichten. Dat zorgt voor geluidsoverlast en uitlaatgassen door het extra remmen en optrekken.”

24-uurseconomie

Hopmans begrijpt niet dat de Groene Golf op een bepaalde tijd stopt met werken. “Dat moet anders. Zeker nu het op korte tijd een stuk drukker is geworden doordat bedrijventerreinen, zoals Noordland, blijven uitbreiden. Ook in Bergen op Zoom draait de economie 24/7 door.”

De VVD-fractie wil van het college weten waarom de Groene Golf in de avonduren niet werkt en of ze bereid is deze alsnog 24 uur per dag te activeren.