Etten-Leur

Wereldkampioen Mathieu van der Poel start bij Las Montage Holland Profwielerronde Etten-Leur

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Nog even en dan vindt het profwielerevenement Las Montage Holland Profwielerronde Etten-Leur weer plaats. Zondag 20 augustus zijn de straten van Etten-Leur hét parcours voor de wielerronde. Het is dit jaar de vijftiende editie van het evenement, en de organisatie pakt flink uit met grote namen. Wereldkampioen Mathieu van der Poel breekt speciaal zijn vakantie vroegtijdig af, zodat hij kan starten bij Las Montage Holland Profwielerronde Etten-Leur.

Als de organisatie iets goed kan, dan is het grote namen binnenhalen. “Dankzij de organisatie, vrijwilligers en sponsoren kunnen we tegenwoordig best wel wat wegzetten in Etten-Leur. Daar zijn we wel trots op ja”, vertelt voorzitter Ronnie Buiks. “En de renners vinden het ook gewoon erg leuk bij ons”, vult organisator Vivianne de Laat aan. “Dat komt mede doordat wij verschillende onderdelen hebben. Ook dit jaar is er weer de tijdrit, de rittenlijn en de tijdkoers. Dat maakt het een afwisselende dag.”

Grote namen

Terug naar de namen, want dat zijn er weer nogal wat. “Bij de heren komen Europees kampioen en topsprinter Fabio Jakobsen, Nederlands kampioen tijdrijden Jos van Emden, bolletjestruidrager Giulo Ciccone en Nathan van Hooydonck van de jumboploeg”, somt Buiks op. “En wereldkampioen Mathieu van der Poel verschijnt bij ons aan de start! Daarnaast zijn we al ver gevorderd met Jasper Philipsen.”

Heel simpel om Van der Poel naar Etten-Leur te halen was het niet. “Hij is op vakantie in Spanje. Maar hij gaf zelf aan Etten-Leur niet over te willen slaan, omdat het een kans is voor mensen uit ‘zijn’ regio om te komen kijken.” En dus komt hij, met een privévliegtuig, speciaal vanuit Spanje naar Etten-Leur. “Hij breekt hier echt speciaal zijn vakantie voor af.”

Wensen

Toch zijn nog niet álle gewenste renners binnen. “Tadej Pogačar en Wout van Aert staan nog op het verlanglijstje. Het WK-podium eigenlijk. Dat zal wel lastig worden, maar daar gaan we nog wel ons uiterste best voor doen de komende dagen.

Lees ook: Kees Maas stopt als ‘stem van de koers’ bij Profwielerronde Etten-Leur Lees ook: Fabio Jakobsen aan start bij Las Montage Holland Profwielerronde Etten-Leur