Bergen op Zoom

Wilde achtervolging vanuit Bergen op Zoom eindigt met crash in België

Foto: PP Photos/Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een man van 21 uit Frankrijk is donderdagavond met zijn auto gecrasht in België, na een gevaarlijke achtervolging door West-Brabant en Zeeland. Hij bleef ongedeerd en is gearresteerd. De Fransman reed erg hard, haalde rechts in en reed over de vluchtstrook om weg te komen van een verkeerscontrole in Bergen op Zoom. Andere weggebruikers moesten uitwijken om ongelukken te voorkomen. Onderweg gooide de Fransman twee zakken met hennep en hasj uit de auto.

Agenten zagen de Fransman donderdag rond 21.00 uur rijden op de snelweg A4 bij Bergen op Zoom. Ze gaven hem een volgteken voor een verkeerscontrole. En hij stopte op de uitvoegstrook bij de afslag Bergen op Zoom Centrum. De agenten roken een henneplucht. Blijkbaar had de Fransman dat in de gaten, want hij ging er ineens vandoor.

Mensen moesten uitwijken om ongeluk te voorkomen

De Fransman is terug de A4 opgereden en daarna via de A58 Zeeland ingereden. De politie is hem met meerdere eenheden achterna gegaan. “Agenten zien dat de verdachte een plastic zak uit de auto gooit,” aldus de politie. “Ondertussen blijft hij met hoge snelheid doorrijden en maakt verschillende verkeersovertredingen door onder meer rechts inhalen en over de vluchtstrook rijden. Meerdere weggebruikers moeten uitwijken om een aanrijding te voorkomen.”

De politie heeft ook een politiehelikopter ingezet om de Fransman vanuit de lucht te kunnen volgen. Op weg naar Terneuzen gooit hij een tweede zak met pakketjes uit het autoraam. “De verdachte blijft doorrijden en een politievoertuig moet op de Tractaatweg in Terneuzen uitwijken om niet door de auto geramd te worden,” laat de politie weten. Daarna rijdt de Fransman via de Westerscheldetunnel de grens over.

Franse auto crasht bij Kruishouten

Belgische agenten hebben daarna de achtervolging overgenomen. “Uiteindelijk crasht het voertuig op de E17 bij Kruishoutem,” aldus de politie. “Er raakte niemand gewond.” De Belgische politie heeft de Fransman gearresteerd. De Nederlandse politie heeft de twee tassen met hennep en hasj teruggevonden. Ze zijn in beslag genomen. De Nederlandse en Belgische justitie gaat overleggen hoe de zaak verder wordt afgehandeld.

Lees ook: Politie houdt tien mensen aan na wilde achtervolging door de regio Lees ook: Jongen (15) opgepakt met harddrugs na achtervolging en crash in Bergen op Zoom Lees ook: Bergenaar gecrasht en opgepakt na politieachtervolging op A27